cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Simpozion medical cu tema: „Boala venoasă cronică, patologie cu prevalență crescută în zona geografică a localității”, organizat la Cugir

Simpozion medical cu tema: „Boala venoasă cronică, patologie cu prevalență crescută în zona geografică a localității”, organizat la Cugir

Publicat în 23.02.2019 la ora 15:36

În sala de recepții a localului „Chic” din Cugir a avut loc ce-a de-a doua întâlnire organizata în cadru oficial între medicii de familie și medicii specialiști care își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului orașenesc Cugir.

La fel ca și întâlnirea precedenta, evenimentul a fost organizat la solicitarea Colegiului Medicilor Filiala Alba. Desfășurată într-un cadru mai puțin formal, reuniunea s-a desfășurat în prelungirea unui simpozion pe tema medicala organizat de dr. chirurg Terezia Mureșan – director medical la Spitalul orășenesc Cugir.

„Tema acestui simpozion a fost reprezentată de ,,Boala venoasa cronica”, patologie cu o prevalenta crescuta în zona noastră geografica. Au fost prezentate cu aceasta ocazie, cele mai moderne metode farmaceutice de tratament ale acestei afecțiuni. Trebuie menționat ca inițierea tratamentului medicamentos al bolii venoase cronice trebuie făcută de medicul specialist, medicul de familie fiind cel care continua prescrierea tratamentului pe baza scrisorii medicale emisa de specialist”, a afirmat dr. Terezia Mureșan.

În același ton, corpul medical al orașului a discutat detalii despre îmbunătățirea fluxului de documente între cele doua categorii de specialiști. De asemenea, au fost puse în dezbatere, amănunte legate de valabilitatea biletelor de trimitere emise de medicii de familie precum și ritmicitatea si numărul controalelor de care beneficiază pacienții consecutiv emiterii unui bilet de trimitere.

La întâlnire a participat și managerul spitalului, Jr. Florin Arion. ,,Aceste întâlniri vor continua pe parcursul acestui an, deoarece scopul lor este unul clar: îmbunătățire colaborării între specialiști și medicii de familie, în beneficiul pacienților”, a conchis chirurgul Terezia Mureșan.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 681 ori

Simpozion medical cu tema: „Boala venoasă cronică, patologie cu prevalență crescută în zona geografică a localității”, organizat la Cugir
3.5 (70%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.