Rămâi conectat

Actualitate

Simpozion la Cugir dedicat Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost marcată ieri, 3 aprilie 2019, printr-un simpozion care a avut loc la Primăria Cugir sub auspiciile Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS), prin reprezentantul acestui serviciu Jr. Nedel Viorica.

Evenimentul s-a adresat cadrelor didactice din cadrul școlilor gimnaziale și a celor două licee locale, având ca invitați și reprezentanți ai Primăriei și medicilor de familie din oraș. În cadrul simpozionului au prezentat lucrări specialiștii Centrului Social Multifuncțional Vinerea (psiholog clinician Corina Olteanu și psihopedagogul Daniela Lespezianu), care au vorbit celor prezenți despre caracteristicile și specificul Tulburărilor din Spectrul Autist, caracteristicile de comportament, cogniție, comunicare și joc al elevului având ca diagnostic o tulburare din spectrul autist.

A fost prezentat pe scurt un studiu care dorește să aducă în atenția cadrelor didactice, specialiștilor din diverse domenii și părinților un fenomen apărut odată cu explozia de tehnologie din mediu virtual și a accesibilității acesteia, numit „Autism Virtual”.

Potrivit specialiștilor, Autismul Virtual este un termen utilizat pentru a face referire la o tulburare a funcționalității și dezvoltării copilului datorată consumului excesiv de mediu virtual în primii trei ani de viață, care este similară cu tulburarea de spectru autist și întrunește criteriile de diagnostic descrise în manualele de specialitate DSM V și ICD 10. Diferența dintre cele două tulburări este relația directă dintre diagnosticul de autism și consumul de mediu virtual ca factor declanșator.

„Simpozionul a avut ca scop conștientizarea și mobilizarea convergentă a acțiunilor specialiștilor , cadrelor didactice și părinților înspre activități menite să reducă incidența acestui fenomen și, prin urmare, reducerea numărului de copii diagnosticați cu acest tip de tulburări”, a declarat jr. Viorica Nedel.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir