cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Simona Santos Petric, o româncă originară din Cugir, a devenit recent pentru a patra oară campioană mondială la Salsa

Simona Santos Petric, o româncă originară din Cugir, a devenit recent pentru a patra oară campioană mondială la Salsa

Publicat în 31.07.2016 la ora 18:24

Simona-Salsa-2016Simona Petric, din Cugir, are 33 de ani și este stabilită Caguas, Puerto Rico, unde s-a căsătorit cu portoricanul Angel Santos Rivera. Ea a devenit vineri pentru a patra oară campioană mondială la Salsa, după ce a mai obținut această performanță în 2011, 2012 și 2014.

Simona a reprezentat România la aniversarea a 20 de ani de Puerto Rico Salsa Congress si 15 ani de World Salsa Open, una dintre competitiile cele mai prestigioase la nivel mondial. Simona Petric este fostă dansatoare a trupei Mandinga şi cofondatoare a şcolii de dans Salsa Factory din Bucureşti. Ea a reuşit performanţa de a deveni campioană mondială la salsa după zeci de ani de antrenament.

Născută la Cugir, Simona şi-a descoperit talentul pentru dans la vârsta de 6 ani şi a practicat dansul sportiv la Cugir timp de 6 ani şi jumătate, în trupa regretatei Maria Petrea. A fost membră a Federaţiei Române de Dans Sportiv, în perioada 1990-1996 şi, din acea vreme, are în palmares numeroase cupe şi premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Au urmat alţi 6 ani de dans tematic şi modern care i-au adus tot atâtea satisfacţii şi bucurii, ca şi perioada cosacrată dansului sportiv. Este absolventă a Colegiului Naţional “David Prodan” Cugir (clasa de informatică) şi a Facultaţii de Automatică şi Calculatoare, din cadrul Universităţii Bucureşti.

În Capitală a urmat cursurile primei şcoli de salsa din România, Latin Rythms, condusă de campionul european Michael Mussulis. Reuşita Simonei Petric nu are ingrediente secrete: inteligenţă, seriozitate, disciplină şi hărnicie.

Nu i-a scăpat niciun curs de salsa organizat în România la care a participat ca performer sau cursant alături de trupa sa, SalsaPhoria, pe care a fondat-o în 2006. Şi-a perfecţionat stilul de dans în afara graniţelor ţării: Bulgaria, Luxemburg, Polonia, Belgia. A urmat în Cuba lecţii de salsa cubana de la coregrafi renumiţi în domeniu: Yoannis Tamayo Castillo şi Yuniet Meneses Solis.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 4273 ori

Simona Santos Petric, o româncă originară din Cugir, a devenit recent pentru a patra oară campioană mondială la Salsa
4.1 (81.67%) 12 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.