cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Cugireni » Simona Petric, campioana care a demonstrat lumii întregi că ritmurile de salsa s-au născut la… Cugir!

Simona Petric, campioana care a demonstrat lumii întregi că ritmurile de salsa s-au născut la… Cugir!

Publicat în 25.03.2013 la ora 16:15

Cugireanca Simona Petric, ce va împlini anul acesta, pe 9 aprilie, frumoasa vârstă de 30 de ani, este campioană mondială la salsa. Titlul a fost câştigat la concursul  Puerto Rico Salsa Open 2011, secţiunea solo, în urma competiţiei desfăşurate în oraşul San Juan.


Simona Petric este fostă dansatoare a trupei Mandinga şi cofondatoare a şcolii de dans Salsa Factory din Bucureşti. Ea a reuşit performanţa de a deveni campioană mondială la salsa după zeci de ani de antrenament.Născută la Cugir (unde locuiesc şi acum părinţii săi), Simona şi-a descoperit talentul pentru dans la vârsta de 6 ani şi a practicat dansul sportiv la Cugir timp de 6 ani şi jumătate, în trupa regretatei Maria Petrea. A fost membră a Federaţiei Române de Dans Sportiv, în perioada 1990-1996 şi, din acea vreme, are în palmares numeroase cupe şi premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale. Au urmat alţi 6 ani de dans tematic şi modern care i-au adus tot atâtea satisfacţii şi bucurii, ca şi perioada cosacrată dansului sportiv. Este absolventă a Colegiului Naţional “David Prodan” Cugir (clasa de informatică) şi a Facultaţii de Automatică şi Calculatoare, din cadrul Universităţii Bucureşti. În capitală a urmat cursurile primei şcoli de salsa din România, Latin Rythms, condusă de campionul european Michael Mussulis. Reuşita Simonei Petric nu are ingrediente secrete: inteligenţă, seriozitate, disciplină şi hărnicie. Nu i-a scăpat niciun curs de salsa organizat în România la care a participat ca performer sau cursant alături de trupa sa, SalsaPhoria, pe care a fondat-o în 2006. Şi-a perfecţionat stilul de dans în afara graniţelor ţării: Bulgaria, Luxemburg, Polonia, Belgia. A urmat în Cuba lecţii de salsa cubana de la coregrafi renumiţi în domeniu: Yoannis Tamayo Castillo şi Yuniet Meneses Solis.

Palmaresul tinerei şi talentatei Simona Petric este impresionant şi din lunga listă de participări redăm: locul I: Dance Masters, Salsa Section, Bucureşti (2009), Puerto Rico Salsa Open, Bucureşti (2010), World Latin Dance Cup, Bucureşti (2010); locul II: World Salsa Championship, Mamaia (2009); locul III, World Salsa Championship, Sofia – Bulgaria (2008), Christmas Salsa Bal, Sofia – Bulgaria (2010), 7’th Fanta Dance Fiesta, Bulgaria (2011). A ocupat locul VII mondial la secţiunea Salsa în cadrul World Latin Dance Cup (San Diego, California, SUA, (2010) şi locul V mondial la secţiunea Bachate în cadrul aceluiaşi concurs. Toate acestea au fost încununate cu titlul de campioană mondială la Puerto Rico Salsa Open, Secţiunea Solo Feminin (2011). Simona trăieşte din august 2012 în Caguas –  Puerto Rico, unde pregăteşte  show-uri de salsa alături de Angel Santos Rivera, partenerul şi logodnicul său. Aici şi-au creat şi o şcoală de dansuri latino. De asemenea, participă la diverse evenimente în calitate de instructor şi performer.

Mulţumim pentru colaborare doamnei Rodica Florea, directoarea Casei de Cultură Cugir.

Sursa foto:  facebook.com

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1233 ori

Simona Petric, campioana care a demonstrat lumii întregi că ritmurile de salsa s-au născut la… Cugir!
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *