cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » „ShoeBox”, cadourile din cutiile de pantofi ale copiilor de la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir donate pentru săraci

„ShoeBox”, cadourile din cutiile de pantofi ale copiilor de la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir donate pentru săraci

Publicat în 22.12.2018 la ora 19:22

Elevii Școlii Gimnaziale Nr.3 din Cugir au continuat și anul acesta, proiectul caritabil „ShoeBox” – Cutia de pantofi, demers aflat în al III-lea an de colaborare încheiat între instituția școlară amintită și SC STAR ASSEMBLY (STA) Sebeș.

O frumoasă acțiune prin care mai mulți copii îndrumați de cadre didactice ale unității școlare, au pregătit cadouri (în cutii de pantofi), ce urmează să fie donate la copiii proveniți din familii defavorizate.

Cutiile cu cadouri au fost colectate de la Școala Gimnazială nr. 3, de către reprezentanți ai firmei din Sebeș, urmând ca înainte de sărbătorile de Crăciun să fie acordate ca daruri unor familii sărace din Județul Alba. Potrivit prof. înv. Lavinia Fleșeriu (Șc. Gimnazială nr.3), coordinator de proiect, elevii au împachetat în peste 250 de cutii( jumătate roz – pentru fete) și (jumătate verzi – pentru băieți), jucării, dulciuri, haine, rechizite, care alături de alte sute de cutii strânse de prestigioasa firmă din Sebeș vor lua drumul spre sute de copii proveniți din familii nevoiașe.

La reușita acestei acțiuni au contribuit profeori și învățători ai școlii, precum: Lavinia Fleșeriu, Panfilia Gherman, Daniela Satmari, Claudiu Mărginean – Bota, Daniela Igna, Luminița Sgubea, Mihaela Vereș, Luminița Cebotari, Elena Crișan, Anda Tecșa, Rozalia Mihu, Ileana Stanciu, Elisabeta Hada, Mihaela Matei, Mihaela Tomoiu – Szilagy, Ionela Crăciun, Sabina Presecan, Marcel Cibu ș.a. După cum am aflat, la acestea se vor adăuga și în acest an, mai multe pachete donate de angajații firmei din Sebeș, precum și o sponsorizare financiară pentru cazuri speciale.

„Acțiunea ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. în fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, când vrem să punem un zâmbet pe chipurile a unor copii sărmani din mai multe localități ale județului. Cu cât avem mai mult ajutor în a găsi beneficiari, cu atât mai mulți copii vor putea primi cadouri, deci așteptăm să aflăm despre un copil sau mai mulți care ar putea primi un cadou prin intermediul campaniei ShoeBox – 2018”, ne-a spus prof. Lavinia Fleșeriu.

 Povestea ShoeBox a început de la o simplă cutie, împachetată în urmă cu 10 ani de un tânăr tătic din Cluj-Napoca. Acesta încerca atunci să-şi înveţe băiatul să împartă jucăriile cu alţi copii, nu atât de norocoşi ca el. Apoi, din vorbă în vorbă, din ce în ce mai mulţi părinţi, ba chiar şi tineri fără copii, au început să doneze cadouri ambalate frumos în cutii de pantofi. Totul pentru a le face o bucurie în preajma Crăciunului copiilor nevoiaşi.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 489 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.