cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Sesiune de comunicare medicală cu tema „Boala arterială periferică – apel la acțiune”, organizată de medicul Terezia Boruah la Cugir

Sesiune de comunicare medicală cu tema „Boala arterială periferică – apel la acțiune”, organizată de medicul Terezia Boruah la Cugir

Publicat în 17.05.2017 la ora 12:58

Ieri, 16 mai 2017, la Cugir a avut loc sesiunea de comunicare medicală cu tema „Boala arterială periferică – apel la acțiune”, eveniment organizat și moderat de medicul chirurg Terezia Boruah – director medical la Spitalul Orășenesc din Cugir.

Printre genurile de acțiuni medicale organizate în orașul de la poalele Drăganei s-a înscris și manifestarea de ieri, care a reunit medici specialiști ai Spitalului Orășenesc Cugir ,medici de familie și farmaciști care au participat la o comunicare medicală cu privire la una dintre cele mai frecvente patologii întîlnite în rândul populației din România, și anume boala arterială periferică. Activitatea a avut drept scop principal discutarea ultimelor ghiduri internationale de diagnostic și tratament a acestei patologii.

„Accentul a fost pus în special pe cunoașterea opțiunilor moderne de tratament, știut fiind faptul că boala arterială periferică reprezintă doar o parte a bolii vasculare sistemice care afectează un procent ridicat din populația Românie”, preciza dr. Terezia Boruah.

A fost subliniată necesitatea colaborării strânse între medicii de familie, medicii specialist și farmaciști cu privire la diagnosticul și tratamentul adecvat al acestei afecțiuni, colaborare care va avea drept finalitate o diagnosticare mai precoce a acestei afecțiuni și, implicit o îmbunătățire a prognosticului pe termen lung a pacienților cu această afecțiune.

„Am dorit să subliniem importanța elementelor de educație medicală a pacienților cu privire la factorii de risc ai acestei afecțiuni, educație care se află în responsabilitatea specialițtilor de la toate nivelele medicale (medici de familie, medici specialist, farmaciști)”, a conchis directorul medical al instituției cugirene de sănătate.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 283 ori

Sesiune de comunicare medicală cu tema „Boala arterială periferică – apel la acțiune”, organizată de medicul Terezia Boruah la Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.