Rămâi conectat

Actualitate

Serviciul public de gestionare a animalelor fără stăpân şi ecarisaj din Cugir va fi dat în concesiune

cugirinfo.ro

Publicat

în

adapost caini primaria CugirÎnfiinţarea,  organizarea, coordonarea şi reglementarea  serviciului public de gestionare a animalelor fără stăpân şi ecarisaj  pe domeniul public şi privat al oraşului constituie atribuţia exclusivă a Consiliului Local, iar monitorizarea și controlul funcţionării acestuia se realizează prin serviciile de specialitate.

Serviciul va asigura îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor, protecţia cetăţenilor, apei, animalelor şi solului, protecţia mediului înconjurător.

La acest moment, serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân funcţionează în subordinea primăriei şi îşi desfăşoară activitatea într-un adăpost de câini fără stăpân, în conformitate cu legile în vigoare.

Funcţionarea şi gestionarea serviciului se face în condiţii de transparenţă prin consultare cu autorităţile şi asociaţiile reprezentative, precum şi cu organizaţiile şi asociaţiile de protecţie a animalelor.

Potrivit unei situaţii a câinilor fără stăpân estimată la nivelul Oraşului Cugir , în anul 2013, rezultă că au fost capturaţi un număr de 755 de câini, 250 de câini au fost identificaţi şi necapturaţi,  550 de câini au fost deparazitaţi, vaccinaţi, sterilizaţi, marcaţi şi eliberaţi. Alţi10 câini au fost revendicaţi şi 15 adaptaţi, 94 decedaţi-eutanasiaţi, iar în întreţinere se află 86 câini.

Prin organizarea unui proces de licitaţie deschisă la nivelul oraşului pentru concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân se vor putea obţine: creşterea calităţii serviciilor de gestionare a câinilor fără stăpân, vor fi semnalate aspectele care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor, localnicii vor avea siguranţa neagresării de către câinii fără stăpân pe domeniul public. De asemenea, oraşul va beneficia de un Centru de gestionare a câinilor fără stăpân modern şi dimensionat încât să se poată adapta la evoluţia activităţii, atât ca şi număr de câini cât şi la schimbările de sezon.

Conform studiului, va exista posibilitatea să se poată adăposti temporar contracost si animale cu stăpân, iar prin atragerea de fonduri de la organizaţii  şi fundaţii, se vor păstra câinii conform noii legislaţii.  Totodată se vor utiliza soluţii moderne pentru prinderea câinilor astfel încât aceştia să nu fie chinuiţi.

Capturarea câinilor fără stăpân se va face pe baza reclamaţiilor scrise şi verbale ale persoanelor fizice şi juridice, echipajele specializate patrulând prin oraş, de regulă, între orele 22.00 şi 06.00.

De reamintit că legislativul local a adoptat în urmă cu trei luni o hotărâre de consiliu potrivit căreia persoanele care hrănesc căinii fără stăpân pe domeniul public sau privat al oraşului, precum şi cei care îşi plimbă animalele de companie prin parcurile de joacă pentru copii vor fi sancţionaţi contravenţional cu sume cuprinse între 500 şi 1000 lei.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 15 mai 2024: Ziua Porților Deschise, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir vă invită să participați la prima ediție a Zilei Porților Deschise la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus, în data de 15 mai 2024, începând cu ora 10.00.

În sediul de pe strada Victoriei, Nr. 5 (fosta alimentară Zaharia) veți avea posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu familia Lotus, formată din seniori și profesioniști DAS Cugir, putând vedea la noi acasă cum se nasc interacțiuni între generații, cum se creează produse artizanale și mai ales amintiri, într-un mediu cald, profesionist și iubitor.

Vă așteptăm, așadar, să deveniți parte a centrului Lotus și să ne bucurăm, împreună, de o zi în familie!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir