cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Seniorii fanfarei “Transilvania” din Cugir vor să lase tinerilor tradiţia moştenită de la înaintaşi

Seniorii fanfarei “Transilvania” din Cugir vor să lase tinerilor tradiţia moştenită de la înaintaşi

Publicat în 25.01.2014 la ora 10:00

fanfaraFanfara “Transilvania” din Cugir, cunoscută de mai multă vreme nu doar pentru concertele susţinute în ţară ci şi în străinătate, şi-a propus să înfiinţeze o trupă de tineri interpreţi care să ducă mai departe tradiţia locală a cântecului instrumentelor din alamă.

Doi dintre seniorii formaţiei, Cristian Roman şi Mihai Galan, au făcut recent demersuri la Casa Orăşenească de Cultură pentru înfiinţarea unui cerc de fanfară format din copii selectaţi de pe teritoriul oraşului.
După cum am aflat, Casa de cultură deţine un număr de instrumente muzicale de fanfară de pe vremea când Cugirul era cunoscut, nu doar ca un puternic oraş industrial ci şi pentru valoroasa fanfară care sub bagheta regretatului Anton Birta a reprezentat decenii în şir “blazonul” Clubului Sindicatelor din localitate. “Prin amabilitatea doamnei directoare a Casei de cultură, Rodica Florea, am făcut o estimare a instrumentelor existente în inventarul instituţiei şi am constatat că aproximativ 20-25% dintre acestea sunt funcţionale, iar o parte se pot recupera prin reparaţia acestora. Cu ce mai completăm noi, putem să asigurăm necesarul astfel încât cercul de fanfară pentru copii să-şi poată începe activitatea”, ne-a declarat Cristian Roman, purtător de cuvânt al Fanfarei “Transilvania” Cugir. El a ţinut să mărturisească faptul că, la fel cum Anton Birta le-a lăsat moştenire, înainte de a trece la cele veşnice, una din cele mai apreciate formaţii de instrumentişti de pe cuprinsul Transilvaniei, tot aşa şi ei, la rândul lor, vor să formeze tineri interpreţi care să ducă mai departe tradiţia muzicii cugirene de fanfară.

C. P.

Acest articol a fost citit de 514 ori

Seniorii fanfarei “Transilvania” din Cugir vor să lase tinerilor tradiţia moştenită de la înaintaşi
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.