Rămâi conectat

Administraţie

Şedinţă ordinară a Consiliului Local Cugir convocată pentru joi, 27 martie. Vezi ordinea de zi

cugirinfo.ro

Publicat

în

consilieri CugirPrimarul Cugirului, Adrian Teban a convocat şedinţa ordinară a Consiliului Local pentru data de 27 martie 2014 de la ora 16.00, reuniune pe a cărei ordine de zi se află înscrise 9 proiecte de hotărâre, printre care: “Aprobarea organigramei, a statutului de funcţii şi a numărului de posturi în anul 2014, pentru aparatul de specialitate al primarului şi serviciile publice subordinate’’, “Aprobarea Planului de Acţiune în domeniul Energiei Durabile (PAED) -2014’’, “Aprobarea modificării tarifelor pentru Serviciul de transport public şi local de persoane prin curse regulate”.

Pe ordinea de zi se mai află:

• Aprobarea cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice pe luna februarie a.c;
• Aprobarea încheierii unui act adiţional privind prelungirea pe încă un an a contractului de închiriere a unui imobil ANL pentru dna Longodor Claudia şi Abrudan Adrian;
• Aprobarea cesiunii Contractului de concesiune nr. 7858/01.01 1997, concesionar Crişan Mircea Ovidiu în beneficiul dnei Ţîplea Fulvia-Maria;
• Aprobarea modificării art 4 şi completarea art 5 di regulamentul de Ordine Publică şi Gospodărire a Oraşului Cugir, aprobat prin HCL nr. 79/2011;
• Modificarea HCL nr 180/2005 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare, organigrama şi numărul de personal pentru Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Oraşului Cugir;
• Aprobarea regulamentului propriu privind măsurile metodologice, organizatorice, termenele şi circulaţia proiectelor de hotărâri care se înaintează Consiliului Local Cugir spre adoptare;

II.  Pe ordinea de zi se mai află înscrise 3 informări şi un raport:

1. Modul de soluţionare a litigiilor în care este parte Consiliul local peioada februarie –martie;
2. Actele normative publicate în perioada februarie –martie;
3. Situaţia SC Cugireana SA , societate aflată în faliment;

1.  Raport: Situaţia economico-socială a Oraşului Cugir;

Probleme diverse.

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir, în zilele de 10 și 11 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2024, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.

Campania de sterilizare gratuită va avea loc în perioada 10-11 mai 2024. Primăria Cugir a alocat în acest sens fonduri pentru sterilizarea a 60 de câini.

Locația unde se va desfășura campania este strada Drăgana nr. 29-31.

Cainii vor fi sterilizați, microcipați și li se va elibera carnet de sănătate, motiv pentru care sunteți rugați să vă prezentați cu o copie a cărții de identitate.

Programări se pot face la numărul de telefon 0744550409, zilnic între orele 17.00-20.00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Inițiativă de reducere a impozitului pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Social democratul, Andrei Sărmășan în calitate de consilier local în Consiliul Local al orașului Cugir a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune acordarea unei reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit actului normativ amintit,  organele locale ale administraţiei publice sunt obligate să sprijine acţiunile de promovare organizate în scopul donării de sânge, potrivit competenţelor pe care le au.

În acest context, „consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile prevăzute de lege şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. |[(3) Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. (text original în vigoare până la 6 aprilie 2024) ]|

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

„În acest sens, consiliul local are competența de a aproba reduceri la plata impozitelor și taxelor locale cu scopul de a promova acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care am inițiat proiectul de hotărâre  pentru aprobarea unor reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, pentru persoanele care fac dovada activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană”, a precizat consilierul Andrei Sărmășan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Acțiuni de ecologizare organizate de Primăria Cugir, în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a transmis că ca organiza, în acestă săptămână, două acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”.

„În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024- Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș:

– Joi 18.04.2024, zona pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion parc.
– Sâmbătă 20.04.2024, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 09.00, având ca loc de întâlnire – Poliția Locală Cugir.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir