cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Seară de informare şi familiarizare cu corpurile cerești, organizată la CUGIR, cu prilejul Zilei Internaționale a Astronomiei

Seară de informare şi familiarizare cu corpurile cerești, organizată la CUGIR, cu prilejul Zilei Internaționale a Astronomiei

Publicat în 02.07.2017 la ora 13:09

Cerul înorat, de ieri seară, nu i-a oprit pe cugireni să se strângă în număr destul de mare la Stadionul Parc (Stadionul Nou), începând cu ora 19.00 pentru o seară de observatii astronomice şi informaţii din domeniu, organizată de clubul „Universul de lângă noi”.

La dispoziția celor prezenți la eveniment au fost  puse 7 telescoape şi cu toate că condiţiile meteo au împiedicat observaţiile astronomice, organizatorii au fost plăcut surprinşi de interesul manifestat de cei prezenţi pentru telescoape şi pentru ce pot observa cu ele.

Cei mai norocoşi dintre participanţii la eveniment au avut totuşi o fereastră de 10 minute, în care au putut observa planeta Jupiter cu sateliţii săi şi Luna.

Organizatorii vor reveni cu telescoapele în oraş când condiţiile meteo vor fi favorabile, iar cei pasionaţi de astronomie se vor putea familiariza cu corpurile cerești.

“Mulţumim celor care ne-au ajutat la organizarea evenimentului, Casa de Cultură Cugir, doamnei Rodica Florea, Camelia Bartalics, Ştefan Fane Pop-Cot din Alba şi Dan-George Uza din Cluj care au venit cu support tehnic, Robert Giovano, Mihai Barbu.  Au fost persoane care au aşteptat până la ora 23.00, le mulţumim pentru participare şi înţelegere. Suntem voluntari, așa că dacă dorești și tu să te implici alături de noi, te primim cu drag! Dispunem de câteva telescoape pe care le punem la dispoziția publicului, iar tot ceea ce facem, facem din pasiune și din dorința de a arăta și altora frumusețea cerului, a Universului de lângă noi”,  au transmis organizatorii.

În 2015, clubul a fost prezent cu telescoapele şi la Alba Iulia de Ziua Internaţională a Astronomiei.

„Universul de lângă noi” este un club de astronomie pentru amatori din Alba Iulia și împrejurimi, care își propune să înfrumusețeze orașul prin evenimentele pe care le organizează: Ziua Astronomiei, ieșiri la observații cu ocazia anumitor evenimente astronomice.

Ziua internațională a astronomiei este sărbătorită de cluburi de astronomie, observatoare publice, planetarii și alte instituții de profil din întreaga lume, în locuri publice, prin prezentări, observații astronomice din mijlocul parcurilor, demonstrații sau alte activități.

Acest articol a fost citit de 195 ori

Seară de informare şi familiarizare cu corpurile cerești, organizată la CUGIR, cu prilejul Zilei Internaționale a Astronomiei
3.7 (73.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.