cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Se extinde reţeaua de energie electrică de pe str. Narciselor din Cugir. Vor fi racordate 13 parcele pentru construcția de locuințe

Se extinde reţeaua de energie electrică de pe str. Narciselor din Cugir. Vor fi racordate 13 parcele pentru construcția de locuințe

Publicat în 02.09.2020 la ora 19:03

Aleșii Cugirului au dat undă verde unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Adrian Teban cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie “Extinderea reţelei de energie electrică pe str. Narciselor, din oraşul Cugir”.

Primaria oraşului Cugir a solicitat SDEE Transilvania Sud, extinderea reţelei electrice pe Str. Narciselor din oraşul Cugir, pentru racordarea la electricitate a unui numar de 13 parcele noi, pentru construirea de locuinţe, precum şi alimentarea iluminatului noului teren de sport.

 SDEE Transilvania Sud a emis o Notificarea cu privind rezultatul studiului de fezabilitate, aprobat de catre Comisia Tehnico Economica a SDEE Electrica, prin emiterea avizului cu Nr. 299/06.05.2020

Lucrări propuse: Se vor monta 7 (şapte) firide de distribuţie, de care se vor racorda branşamentele electrice ale viitorilor consumatori; Se vor realiza prize de pământ, la fiecare firidă de distribuţie; Realizarea a două linii electrice subterane de 0,4 kV în lungime de 770 m, amplasate pe marginea str. Narciselor.

Necesitatea si oportunitatea realizării investiţiei se poate justifica prin următoarele:

Oraşul Cugir este alimentat cu energie electrică din stația de transformare de 110/20/6 kv amplasată aproape de intrarea în oraş pe str. Victoriei în incinta UMC. Stația de transformare este racordata la sistemul energetic naţiona prin LEA 110KV Oraştie -Sebeş. În marea majoritate necesarul de energie electrică este asigurat din rețelele și posturile de transformare existente cu excepţia unor zone unde sunt necesare extinderi ale rețelelor de distribuţie.

Intravilanul a fost extins în continuarea unor străzi existente sau au fost create noi străzi care se suprapun peste drumuri comunale sau de exploatare.

Pentru a asigura infrastructura minimă necesară in vederea extinderii fondului construit sunt oportune lucrări de investitii majore pentru extinderea reţelelor de utilitaţi precum şi pentru modernizarea infrastructurii de transport rutier. In acest sens proprietarii terenurilor au depus solicitări Primariei oraşului Cugir pentru extinderea rețelelor de utilități.

Valoarea investitiei conform Devizului General intocmit de catre SDEE TRANSILVANIA SUD BRASOV-SDEE ALBA este de 180.122,92 lei inclusiv TVA. Durata de execuţie a lucrarilor -3 luni.

Conform “Ordinului ANRE nr.36/2019, Ordin de aprobare a Metodologiei pentru evaluarea condiţiilor de finanţare a investiţiei pentru electrificarea localităţiilor ori pentru extinderea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, contribuţia Autoritaţii publice este de 50% din valoarea investiţiei, respectiv suma de 90,061,46 lei inclusiv TVA .

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 214 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.