Rămâi conectat

Administraţie

Se extinde reţeaua de energie electrică de pe str. Narciselor din Cugir. Vor fi racordate 13 parcele pentru construcția de locuințe

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au dat undă verde unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Adrian Teban cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie “Extinderea reţelei de energie electrică pe str. Narciselor, din oraşul Cugir”.

Primaria oraşului Cugir a solicitat SDEE Transilvania Sud, extinderea reţelei electrice pe Str. Narciselor din oraşul Cugir, pentru racordarea la electricitate a unui numar de 13 parcele noi, pentru construirea de locuinţe, precum şi alimentarea iluminatului noului teren de sport.

 SDEE Transilvania Sud a emis o Notificarea cu privind rezultatul studiului de fezabilitate, aprobat de catre Comisia Tehnico Economica a SDEE Electrica, prin emiterea avizului cu Nr. 299/06.05.2020

Lucrări propuse: Se vor monta 7 (şapte) firide de distribuţie, de care se vor racorda branşamentele electrice ale viitorilor consumatori; Se vor realiza prize de pământ, la fiecare firidă de distribuţie; Realizarea a două linii electrice subterane de 0,4 kV în lungime de 770 m, amplasate pe marginea str. Narciselor.

Necesitatea si oportunitatea realizării investiţiei se poate justifica prin următoarele:

Oraşul Cugir este alimentat cu energie electrică din stația de transformare de 110/20/6 kv amplasată aproape de intrarea în oraş pe str. Victoriei în incinta UMC. Stația de transformare este racordata la sistemul energetic naţiona prin LEA 110KV Oraştie -Sebeş. În marea majoritate necesarul de energie electrică este asigurat din rețelele și posturile de transformare existente cu excepţia unor zone unde sunt necesare extinderi ale rețelelor de distribuţie.

Intravilanul a fost extins în continuarea unor străzi existente sau au fost create noi străzi care se suprapun peste drumuri comunale sau de exploatare.

Pentru a asigura infrastructura minimă necesară in vederea extinderii fondului construit sunt oportune lucrări de investitii majore pentru extinderea reţelelor de utilitaţi precum şi pentru modernizarea infrastructurii de transport rutier. In acest sens proprietarii terenurilor au depus solicitări Primariei oraşului Cugir pentru extinderea rețelelor de utilități.

Valoarea investitiei conform Devizului General intocmit de catre SDEE TRANSILVANIA SUD BRASOV-SDEE ALBA este de 180.122,92 lei inclusiv TVA. Durata de execuţie a lucrarilor -3 luni.

Conform “Ordinului ANRE nr.36/2019, Ordin de aprobare a Metodologiei pentru evaluarea condiţiilor de finanţare a investiţiei pentru electrificarea localităţiilor ori pentru extinderea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, contribuţia Autoritaţii publice este de 50% din valoarea investiţiei, respectiv suma de 90,061,46 lei inclusiv TVA .

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir