cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Şcolile şi grădiniţele din Cugir sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar

Şcolile şi grădiniţele din Cugir sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar

Publicat în 12.09.2014 la ora 10:30

Scoala-Singidava-CugirCu aproape o săptămână înainte de începerea cursurilor în noul an şcolar 2014-2015, şcolile gimnaziale, grădiniţele şi cele două colegii din Cugir sunt pregătite pentru întâmpinarea elevilor.

Viceprimarul Cugirului, prof. Horia Rotche, susţine că s-a deplasat la fiecare unitate şcolară în parte, iar pe baza discuţiilor purtate cu directorii de şcoli şi a constatărilor făcute la faţa locului, a tras concluzia că la toate şcolile din localitate au fost făcute lucrări de igienizare, reparaţii şi amenajări, în aşa fel încât elevii şi preşcolarii să aibă cele mai bune condiţii pentru începerea cursurilor.
Astfel, la Şcoala Gimnazială “Iosif Pervain”, cu finanţare de la bugetul local, au fost realizate în proporţie de aproape sută la sută reparaţiile şi zugrăvelile la spaţiile de învăţământ şi grupurile sociale, atât la cele două localuri ale unităţii cât şi la cele trei grădiniţe arondate acesteia. Au mai rămas de amenajat curţile celor două localuri de şcoală şi de finalizat, în cursul acestei săptămâni, unele lucrări de zugrăvire a unor spaţii la grădiniţe.
La Şcoala Gimnazială “Singidava” s-a realizat hidroizolaţia la Grădiniţa “Prichindel” (valoare 20.000 de lei, bani de la bugetul local), au fost reabilitate tablourile electrice de la localul de pe strada Gheorghe Asachi, s-au făcut reparaţiile şi zugrăvelile sălilor de clasă, iar primăria a realizat o alee pentru intrarea elevilor la şcoala de pe strada N. Bălcescu. Potrivit viceprimarului, au mai rămas de finalizat lucrări precum: curăţenia generală şi igienizarea localurilor, dezinsecţia, cosirea ierbii din curţile localurilor, reparaţii şi zugrăveli la unele săli de clasă.  De asemenea, a mai rămas de întocmit un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea învelitorii la Grădiniţa cu program prelungit “Voinicel”.
Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir, unitate care are în componenţă Şcoala “Ioan Mihu” din Vinerea şi două grădiniţe, a realizat lucrări în valoare de peste 23.000 de lei constând în reparaţii grupuri sociale pentru elevi şi cadre didactice, modernizări săli de clasă la localul nou (valoare 25.000 de lei), reparat şi zugrăvit holuri şi casa scărilor la localul vechi, cheltuieli ce s-au ridicat la 100.000 de lei. De asemenea, a fost modernizat terenul de sport la localul vechi din Vinerea, valoarea lucrărilor ridicându-se la 65.000 de lei.
Pregătirile pentru noul an la cele două colegii se află şi ele într-un stadiu avansat, existând garanţiile de a fi finalizate, unele în cursul acestei săptămâni, altele într-o perioadă ceva mai mare. Astfel, la Colegiul “David Prodan” au fost alocate 37.000 de lei pentru: reparat şi zugrăvit, raşchetat şi paluxat parchet, igienizat grupuri sanitare, reabilitări instalaţii electrice şi de alimentări cu apă şi canalizare, schimbare obiecte sanitare, placare cu gresie şi schimbat uşi (fostul cămin de elevi). S-a realizat reabilitarea tribunei de la terenul de sport, precum şi curăţirea şi amenajarea curţii.
La Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu”, au fost alocate peste 520.000 de lei, sume de la bugetul local, care constau în reabilitarea şi modernizarea atelierului şcoală (490.000 de lei), lucrarea fiind realizată în proporţie de 50%, reabilitare laborator comerţ, amenajare spaţii verzi, curăţenia şi igienizarea sălilor de învăţământ şi a grupurilor sanitare.
“La o analiză de ansamblu se poate constata faptul că, într-un procentaj de peste 90%, şcolile şi grădiniţele din Cugir sunt pregătite pentru începerea noului an de învăţământ. În săptămâna care urmează, sperăm să finalizăm ce a mai rămas neterminat astfel încât elevii şi preşcolarii să înceapă cursurile în condiţii normale”, a conchis viceprimarul.

C. P.

Acest articol a fost citit de 480 ori

Şcolile şi grădiniţele din Cugir sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.