cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Școala profesională de la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu” din Cugir a fost vizitată astăzi de secretarul de stat Stelian Fedorca

Școala profesională de la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu” din Cugir a fost vizitată astăzi de secretarul de stat Stelian Fedorca

Publicat în 17.09.2013 la ora 15:46

secretarul-de-stat-fedorca-in-vizita-la-scoala-profesionala-din-cugirSecrtarul de stat din Ministerul Educaţiei Naţionale, Stelian Fedorca a fost aproape trei ore astăzi oaspetele Colegiului Tehnic “I.D. Lăzărescu” Cugir, într-o vizită ce a avut drept obiectiv constatarea la faţa locului a felului în care şcoala profesională a luat startul în noul sistem dual, implementat la această unitate de învăţământ.

Oficialul a fost însoţit în vizita sa de sociologul Vasile Burtea – consilier al Ministrului Educaţiei Naţionale şi de către prof.Vasile Moga – consilier cabinet secretar de stat învăţământ preuniversitar MEN.

Cei trei reprezentanţi ai ministerului au fost întâmpinaţi de către primarul oraşului Adrian Teban, inspectorul general al ISJ Alba – prof. Dorin Sandea, inspectorul adj. al ISJ – Rodica Groza, Diana Morar -reprezentant agenţi economici (Nova Grup) şi nu în ultimul rând de către gazdele acestei reuniuni, ing. Alexandru Micaciu -directorul Colegiului Tehnic I.D.Lăzărescu şi prof. Nicu Ion-director adjunct.

Noul sistem de învăţământ implementat după modelul şcolii germane profesionale “Kronstadt” reprezintă un proiect care are ca parteneri Primăria Cugir, Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu, Inspectoratul Şcolar Judeţean, precum şi şase agenţi economici locali, şi anume: SC Fabrica de Arme, Nova Grup, SC UM Cugir Sa, SC TEA Cugir, Sculărie SRL, şi “Oţeluri şi debitări” Cugir.

După dezbaterile desfăşurate la sediul colegiului tehnic, delegaţia MEN împreună cu reprezentanţii instituţiilor şi unităţilor partenere au făcut o vizită la clasa în care îşi desfăşoară cursurile elevii şcolii profesionale, în noul sistem de învăţământ, prilej cu care atât secretarul de stat cât şi invitaţii prezenţi au purtat discuţii cu aceştia. A urmat apoi o vizită la atelierul din cadrul şcolii în care aceştia urmează să desfăşoare o parte din activitatea practică, iar ultima parte a deplasării s-a consumat la firma “Nova Grup”, un prestigios agent economic local, oficiile de gazdă fiind făcute de reprezentanta societăţii, dna Diana Morar. Respectiva firmă va oferi condiţiile de activitate practică în atelierele firmei, pentru un număr de şase elevi, care vor primii burse, iar după absolvire vor deveni salariaţi ai societăţii respective.

C. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 642 ori

Școala profesională de la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu” din Cugir a fost vizitată astăzi de secretarul de stat Stelian Fedorca
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.