cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Școala gimnazială „Singidava” din Cugir a devenit o școală verde

Școala gimnazială „Singidava” din Cugir a devenit o școală verde

Publicat în 19.06.2013 la ora 12:06

Proiectul „Școala mea verde” coordonat de echipa celui mai mare program de implicare socială din România „Let’s do it, România” a dat posibiitatea și elevilor de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir să-și manifeste responsabilitatea pentru ocrotirea naturii, susținută de dorință de a trăi într-un mediu cât mai curat și civilizat.
Scoala-Singidava-CugirDerularea proiectului a presupus parcurgerea a trei etape, fiecare cu activități specifice urmate de o raportare. Prima etapă a presupus activități educative, ecologice și de voluntariat și s-a desfășurat în perioadă 27-31 mai. Cele 15 cadre didactice au desfășurat activități educative, dar și extrașcolare cu scopul de a educa cei 350 elevi implicați în proiect, în spiritul responsabilității ecologice. Elevii au realizat desene și compuneri ilustrate într-o revistă sugestiv intitulată „Hai despre natură să vorbim”, au făcut studii de cercetare concretizate în portofolii, au prezentat materiale și au întocmit afișe cu mesaje anti-poluare. mai mult decât atât ei au ecologizat curtea școlii și au sădit puieți.
Cea de-a doua etapă a constat în acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor, perioada 3-7 iunie soldându-se cu strângerea a 1000 kg de hârtie, plastic, baterii și corpuri de iluminat, 50 de monitoare și 30 de tastaturi.
Cea de-a treia etapă, ultima din concurs, s-a desfășurat în perioda 10-14 iunie și a adus cu sine activități de educare cu privire la ecologia și protecția mediului în rândul părinților și al comunității. „În cadrul acestei etape am încercat să ne facem auziți la nivelul întregii comunități, am transmis mesajul responsabilizarii și al atitudinii corecte față de mediu, am purtat discuții tematice cu comitetul reprezentativ al părinților și alți factori. folosindu-ne de materialul trimis de echipă, am selectat cee mai importante informații și am creat o mică broșură pe care elevii au distribuit-o locuitorilor orașului Cugir, inmanindu-se peste 500 de broșuri de acest fel. Pe stradă și ori unde au avut prilejul, copii au purtat discuții cu cetățenii despre ecologie, protejarea mediului, poluare, deșeuri și au cerut propuneri, gesturi care au fost interpretate pozitiv și apreciate de interlocutori”, ne-a declarat d-na prof. Delia Niculaș – cadru didactic implicat în proiect.
Până la această oră nu se știe încă rezultatul concursului, dar un lucru rămâne esențial și anume acela că întreg colectivul de profesori, împreună cu directoare școlii Monalisa Borza și coordonatorul cu probleme educative Dan Moldovan s-au implicat în derularea amintitului proiect. Au reușit să aibă mulțumirea de a-i fi făcut pe elevi conștienți de faptul că și lor le revine ca responsabilitate ocrotirea naturii, susținută de dorința de a trăii într-un mediu curat și civilizat.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 725 ori

Școala gimnazială „Singidava” din Cugir a devenit o școală verde
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *