cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Școala Gimnazială Nr. 3 este singura instituție din Cugir, implicată activ în derularea Programului educațional Erasmus+

Școala Gimnazială Nr. 3 este singura instituție din Cugir, implicată activ în derularea Programului educațional Erasmus+

Publicat în 18.09.2018 la ora 18:05

La trei ani de la lansarea Programului Erasmus+, una din cele mai prolifice iniţiative în domeniul educaţiei şi al formării profesionale, Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir se mândreşte cu câştigarea proiectului „Să jucăm viaţa pe scena educaţiei 2017-1-RO01-KA101-035903”, în valoare de 24.040 euro. Activitățile au presupus participarea la cursuri de formare a opt cadre didactice, în două mobilități: Split, Croația (22 iulie-2 august 2018) și Santorini, Grecia (2-13 septembrie 2018).

 În cadrul celui de-al doilea flux desfăşurat la Santorini, având ca furnizor de curs organizaţia nonguvernamentală „Pričalica” din Croaţia, cadrele didactice Laura Teban, Luminiţa Cebotari, Daniela Igna şi Luminiţa Sgubea au luat contact cu diverse metode de predare aplicabile unor realităţi socio-culturale variate, perfecționându-se în tehnici dramatice moderne.

Potrivit profesoarei Luminița Cebotari, prin activităţile desfăşurate în cadrul cursului „Drama in Education”, formatorul Ivan Slavič a oferit alternative educaţionale capabile să răspundă cerinţelor noii generaţii, fiind interesat să demonstreze faptul că activităţile teatrale au un rol important în educaţie.

Ele se constituie într-un mijloc excelent de a întări coeziunea socială, spiritul civic activ, de a facilita împlinirea personală, dialogul cultural şi egalitatea între sexe. De asemenea, sunt folosite pentru a dezvolta creativitatea, spiritul competitiv, înţelegerea drepturilor omului, respectarea democraţiei, pentru a încuraja toleranţa faţă de alte persoane şi culturi, contribuind în același timp și la dezvoltarea spiritului de apartenenţă la societatea europeană.

„S-au creat astfel modalităţi de lucru şi cooperare în echipe multinaţionale, punând laolaltă experienţa a 18 cadre didactice din Spania, Italia, Polonia, Grecia, Bulgaria și România. De aceea, proiectul se constituie într-o oportunitate de a genera în viitor noi parteneriate care să promoveze diversitatea culturală şi dobândirea de noi cunoştinţe prin tehnici nonformale”, ne-a transmis prof. Luminița Cebotari – membru al echipei de proiect.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 520 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.