cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir va primi finanțare europeană în cadrul Proiectului ERASMUS+ „To act life on education stage”

Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir va primi finanțare europeană în cadrul Proiectului ERASMUS+ „To act life on education stage”

Publicat în 30.05.2017 la ora 21:06

Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir a obținut finanțare europeană pentru derularea unui proiect de mobilitate intitulat „To act life on education stage” (TALES ), al cărui scop este îmbunătățirea comunicării și prevenirea conflictelor în mediul școlar. 

Este singurul proiect de la nivelul județului Alba selectat pentru finanțare în cadrul programului Uniunii Europene “Erasmus +”, destinat educației, formării, tineretului și sportului. Numărul total de aplicaţii depuse la nivel naţional  până la termenul limită 02 februarie 2017 a fost 370, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir  clasandu-se pe locul 18, dintr+un total de 76 de aplicaţii aprobate.

Potrivit Directorului Adjunct al școlii, Laura Teban “Proiectul TALES diversifică oferta educațională a Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir, vizând dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, prin însușirea de metode inovatoare ce schimbă accentul de pe însușirea de cunoștințe, pe dobândirea de competențe. Aplicarea metodei Boal’s va duce la la rezolvarea conflictelor din mediul școlar și oferă soluții pentru transformarea școlii într-un mediu plăcut în care se cultivă respectul pentru valorile europene, pentru toleranță și interculturalitate.”

Bugetul proiectului este de 24.040 euro şi este finanţat de Comisia Europeană, având ca obiective perfecţionarea unui număr de 8 cadre didactice în 2 fluxuri de mobilitate în Croaţia şi Grecia în vara anului 2018. Scopul proiectului este dobândirea de către cadrele didactice implicate a tehnicilor artei dramatice ca metodă modernă de predare și îmbunătățire a abilităților de comunicare și relaționare interpersonală prin însușirea tehnicilor Boal’s.

Metodologia cursului este bazată pe principiile lui Augusto Boal, care a introdus tehnicile teatrale ca metodă de rezolvare a conflictelor și situațiilor conflictuale. Această metodologie este folosită în educație și pedagogie, având ca bază exploatarea dialogului ca factor principal în stabilirea comunicării între persoane, ca modalitate de evitare a conflictelor.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 490 ori

Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir va primi finanțare europeană în cadrul Proiectului ERASMUS+ „To act life on education stage”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.