cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir a obținut titlul de „Școală eTwinning”

Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir a obținut titlul de „Școală eTwinning”

Publicat în 11.12.2018 la ora 12:27

În zilele de  7 și 8 decembrie 2018, a avut loc la Bucureşti Conferinţa Naţională eTwinning organizată de Institutul de Ştiinţe al Educaţiei, pentru acordarea Premiilor Naţionale eTwinning şi Premiilor pentru Şcolile eTwinning.

Pentru participarea în cadrul proiectelor eTwinning Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir a aplicat pentru titlul de Şcoală eTwinning şi l-a obţinut datorită colaborarii cadrelor didactice din cadrul instituției în acest tip de proiecte. De menţionat faptul că eTwinning este folosit şi în cadrul proiectelor Erasmus+ care se află în prezent în desfăşurare în Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir.

Pentru a aplica şi a obţine acest titlu cadre didactice din şcoală lucrează pe această platformă încă din 2008, cu un an după apariţia eTwinning în România. În fiecare an şcoala a avut cel puţin un proiect premiat cu Certificat Quality Label în fiecare an. Pentru a primi acest certificat este o muncă asiduă, însă  cu timpul orice rezultat e răsplătit.

Evenimentul, organizat de Institutul de Științe ale Educației (ISE), Centru Național eTwinning România, a reunit aproximativ 120 de participanți, experți în educație, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, inspectori școlari și cadre didactice participante la eTwinning.

În cadrul conferinței au fost premiate cele mai bune proiecte eTwinning desfășurate în anul școlar 2017-2018 și școlile care au obținut titlul de „Școală eTwinning” în acest an.

Acțiunea eTwinning, componentă a Programului Erasmus+ al Comisiei Europene, se adresează tuturor instituțiilor de învăţământ preuniversitar, cadrelor didactice, indiferent de disciplina predată, directorilor de unități şcolare şi inspectorilor școlari, fiind implementată în România de către Institutul de Ştiinţe ale Educației.

„Prin eTwinning aş vrea ca toate cadrele didactice să înţeleagă că nu se abuzează de tehnologie, dimpotrivă, tehnologia este folosită pentru a stimula colaborarea atât naţională cât şi international, mai ales. Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir este singura şcoală din judeţ care a obţinut acest titlu, cu care, de ce să nu recunoaştem, ne mândrim, deoarece aşa cum spune şi proverbul românesc ,,După faptă şi răsplată”. La fel, Grădiniţa cu Program Normal Vinerea şi Grădiniţa cu Program Normal Nr. 5 Cugir, unităţi subordinate Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, sunt primele insituţii preşcolare din judeţ care implementează un proiect Erasmus+.

Încurajez toate cadrele didactice să se înscrie pe platform eTwinning şi să folosească tehnologia, deoarece generaţiile de copii care sunt şi care vor veni, aşa cum s-a studiat şi cercetat, sunt generaţii ,,native digitale”, deci trebuie să folosim cu folos tehnologia astfel încât să avem rezultate şi totodată un învăţământ de calitate şi, credeţi-mă, se poate!”, ne-a declarant coordonatorul de proiect, prof. Nicoletta Gabriela Huștiuc.

Acest articol a fost citit de 251 ori

Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir a obținut titlul de „Școală eTwinning”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.