cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Şcoala Gimnazială nr. 3 din Cugir a fost astăzi gazdă pentru „Caravana meseriilor”

Şcoala Gimnazială nr. 3 din Cugir a fost astăzi gazdă pentru „Caravana meseriilor”

Publicat în 02.12.2014 la ora 21:48

caravana-invatamant-profesional-dec-2014-cugirCaravana Meseriilor, un proiect iniţiat de de Clubul Economic German din Braşov şi susţinut de Ambasada Germaniei la Bucureşti, Ministerul Edcaţiei şi Cluburile Economice Germane din Sibiu şi Timişoara a poposit astăzi la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Cugir.

Proiectul îşi  propune să  informeze elevii şi părinţii despre avantajele şi perspectivele pe care le oferă învăţarea unei meserii şi să promoveze învăţământul professional dual, ca alternativă de success.

La evenimentul organizat în sala de sport a Şcolii gimnaziale nr.3 au participat 166 de elevi ai claselor a VIII-a, reprezentând şcolile gimnaziale din Cugir, din Vinerea şi Săliştea. Tot aici au fost amenajate 12 expoziţii aparţinând unor firme de renume din ţară, care au atras atenţia elevilor prin produse din domeniul roboticii, informaticii, aviaţiei, mecanicii, locuri de muncă moderne ce le pot oferii o perspectivă asupra alegerii unei meserii de viitor.

Au fost prezenţi: Werner Braun-membru al Clubului Economic German din Braşov, Stelian Fedorca -consilier al ministrului Educaţiei Naţionale, Horia Rotche-viceprimarul Cugirului, Dorin Sandea-inspector general la ISJ Alba, Alexandra Popa şi Monalisa Borza –inspectori la ISJ Alba, Alexandru Micaciu şi Ion Nicu-director, respective dir. adj la Colegiul Tehnic ,,I. D Lăzărescu’’ Cugir, Alina Pădurariu-Depart. Formare sistem dual   -Şcoala profesională germană Alba Iulia şi nu în ultimul rând, Stela Ţârlea-directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 3 Cugir-gazda evenimentului.

Dorinţa noastră este de a promova în toată ţara acest proiect de formare profesională în sistem dual, un sistem care funcţionează foarte bine la Braşov odată cu înfiinţarea Scolii profesionale Kronstadt, care deja a dat prima promoţie de absolvenţi în acest an şi care au reuşit ca toti să se angajeze într-o companie din Braşov. Avem locuri de muncă la standarde europene. Ne dăm tot interesul ca aceşti tineri să intre intr-o echipă care să aibă grijă de ei”, a declarat preşedintele Clubului Economic German din Braşov, Werner Braun

La rândul său, consilierul de la Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca a dorit  să mulţumească cluburilor germane şi firmelor implicate în proiect arătând că pregătirea in sistem dual a tinerilor are viitor.

Din partea ISJ Alba prin vocea inspectorului general, prof.Dorin Sandea s-a arătat susţinerea şi aprecierea instituţiei de învăţământ faţă de iniţiativa promovării Caravanei Meseriilor.

,,Iniţiativa acestui proiect aparţine domnului Werner Braun de la Clubul Economic German din Braşov, iar ambasada Germană la Bucureşti a venit cu sprijinul moral şi material pentru ca această caravană să ajungă în toată ţara, implicit în judeţul Alba. Vom merge şi în alte localităţi din judeţ, acolo unde sunt agenţi economici care vor să se promoveze, care au nevoie de forţă de muncă calificată şi care au înţeles că dacă nu-şi pregătesc forţa de muncă din timp, riscă să-şi închidă afacerea. De aceea , mâine vom fi prezenţi la Sebeş, iar joi la Alba Iulia’’, a precizat inspectorul general al ISJ Alba, Dorin Sandea.

După cum am mai aflat, Caravana Meseriilor, care este improvizată într-un microbus în care se află câteva locuri de muncă demonstrative se va deplasa în şcoli din judeţele: Braşov, Sibiu, timişoara Arad, Alba Hunedoara, iar anul viitor va ajunge în toate judeţele ţării.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 396 ori

Şcoala Gimnazială nr. 3 din Cugir a fost astăzi gazdă pentru „Caravana meseriilor”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.