cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Școala Gimnazială „Iosif Sârbu” din Șibot, pregătită pentru începerea noului an școlar

Școala Gimnazială „Iosif Sârbu” din Șibot, pregătită pentru începerea noului an școlar

Publicat în 02.09.2020 la ora 18:45

Școala Gimnazială „Iosif Sârbu” din Șibot se află printre unitățile scolare care se pregătesc  pentru începerea noului an de învățământ.

Astfel, la școala din centrul comunei Șibot („Iosif Sârbu”), cât și la cele două structuri: Școala Primară Balomirul de Câmp și Școala Primară Bacăinți, există condiții pentru desfășurarea activității școlare având în vedere și numărul redus de elevi. De asemenea, sălile de clasă sunt suficient de mari, așa că nu există probleme de a asigura această condiție privind distanțarea socială.

Potrivit primarului Marcel Filimon, unitatea a fost dotată cu termometre pentru verificarea temperaturii, aparate cu dezinfectanți, măști de protecție și tot cea ce este nevoie pentru începerea în siguranță a școlii conform prevederilor legale. „Noi ne încadrăm în scenariul verde. Până în prezent am stabilit traseele pentru intrarea și ieșirea elevilor din școală încât să nu existe probleme. Totodată, am luat legatura cu o firmă de telefonie mobilă pentru proiectul prin care se acordă tablete si acces la internet conform ordinului care a aparut în urmă cu câteva zile. Nu este așa de ușor, pentru că nu stim cum vom proceda cu acestea, dar sperăm să ne descurcăm. Avem în vedere să decalăm cu apoximativ 30 de minute, orarul elevilor de la învățământul primar cu cel de la gimnazial”, ne-a declarat edilul comunei.

În ceea ce privește cllădirea instituției, am aflat că aceasta a fost reabilitată în perioada 2019 – 2020 cu fonduri accesate prin programul PNDL.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 148 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.