Rămâi conectat

Actualitate

Școala Familiei: Un nou modul intitulat „Modele de identitate” s-a desfăşurat recent, la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi’’ din orașul Cugir a fost prezentat de curând modulul intitulat „Modele identitare’’, susţinut de trainerul Gabriela Alexandru, profesoară în București.

Pornind de la binecunoscutul proverb ,, Cine se aseamănă, se adună’’ (și cine se adună, se aseamănă), atelierul a adus în atenția părinților informații privind formarea și dezvoltarea identității copiilor, adolescenților și tinerilor pornind de la modelul de viață pe care copilul îl are alături real sau virtual. Formatoarea a prezentat părinților importanța modelului de viață ales de copil conștient sau inconștient, asimilarea modelului parental sau al persoanei cu care acesta interacționează, criza modelului de viață, sugestii în privința asumării rolului de model ca părinte, cum gestionăm mediatizarea vedetelor promovate ca modele identitare, cum gestionăm reacțiile noastre când copilul alege un model identitar cu care nu suntem în acord?

Timp de mai bine de trei ore, doamna Gabriela Alexandru a împletit informațiile documentate ( studiile Solomon Asch, Benjamin Bloom) cu exerciții practice și discuții libere, pentru a demonstra că identitatea copiilor și tinerilor depinde de influențele venite din mediul înconjurător, prin membrii familiei, cercuri de prieteni, grupuri de oameni cu care se interacționează volens-nolens. Aderarea la un grup real sau virtual, apartenența sau imitarea unei persoane reale sau imaginare considerată model, formează sau perturbă identitatea personală, stimulează sau aduce vicii de formare a identității pe care le identifici ca părinte, educator sau prieten prin stările de teamă, disconfort, neliniște, retragere, agitație, refuz de comunicare sau participare, pierderea gradată a identității, agresivitate sau pasivitate, funcție de vârsta, caracterul, temperamentul tânărului.

Suntem ființe sociale aflate în continuă transformare toată viața, învățăm permanent prin și din experiențe, criteriile care ne țin mai aproape de unii decât de alții se rezumă la comuniunea de valori morale, etice sau religioase, de gânduri și sentimente, de idealuri personale sau sociale pentru care se acceptă sau nu compromisuri, în mai mult sau mai puțină cunoștință de cauză.

Selecția grupului din care faci parte totdeauna cu acordul personal, este oglinda perfectă a naivității, credulității, cameleonismului, inteligenței, maturității, caracterului, experienței, crezului personal sau a nivelului spiritului. În orice moment al vieții, rămâne valabilă zicala: spune cu cine te însoțești, ca să îți spun cine ești!

Tatiana Ungurianu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir