Rămâi conectat

Actualitate

Schimb de preoți între Bisericile Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” Cugir și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

În duminica a IV-a din Post, numită și Duminica Sfintei Cruci, la Bisericile Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Vinerea a avut loc slujbe de vecernie în cadrul cărora au au fost numiți noi preoți.

Este vorba de venirea la Parohia 7 Cugir a preotului dr. Adrian Cebotari și plecarea preotului Mihai Gălățeanu la Parohia Vinerea II. O rocadă, care potrivit celor doi preoți s-a făcut pe cale amiabilă, cu acordul celor doi slujitori ai Bisericii Ortodoxe.

Schimbarea a creat o vie emoție atât în tabăra enoriașilor din Cugir, cât și a celor din Vinerea, aceștia regretând plecarea celor care i-au păstorit atâția ani. Slujbele de vecernie au avut loc la ora 16.00 la biserica din Vinerea (în prezența a cca 300 de credincioși și a unui sobor format din 12 preoți) și la ora 17.00 la Cugir (au fost prezenți 400 participanți). Au luat parte la eveniment, părintele protopop (de Sebeș) Ionel Arsu precum și primarul Cugirului, Adrian Teban. La sfârșitul slujbelor, părintele protopop a ținut un cuvânt de învățătură, după care a predat Sfintele Evanghelii și cheile bisericilor noilor preoți numiți.

Mihai Gălăţeanu a primit binecuvântarea de a sluji ca părinte paroh în Parohia 7 Cugir, în 2014. El are 37 de ani, este născut în Reghin, a absolvit Facultatea de Teologie din Alba Iulia, a cunoscut încă din studenţie viaţa monahală şi are studii de master. A mai slujit 5 ani în parohia ortodoxă Papiu Ilarion – Protopopiatul Luduș. Mihai Gălățeanu are 4 copii. Biserica Sfinţii Apostoli ,,Petru şi Pavel’’ în care va sluji, datează din anul 1311, este situată în incinta cimitirului din Vinerea, parohia numărând potrivit unor surse, aproximativ 350 de familii.

Adrian Cebotari s-a născut în Basarabia, dintr-o familie de intelectuali şi are ca studii Şcoala de muzică, Colegiul Politehnic, Facultatea de Teologie, Masterat, Doctorat. Are 45 de ani şi practică slujba preoţiei de la 22 de ani, iar timp de 4 ani a fost preot la Biserica Parohiei Ortodoxe din localitatea Izvorul Ampoiului, aparţinând administrativ de oraşul Zlatna. Are 2 copii.

ConstantinPREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir