cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Scars on Romanian Culture…, un student american, “prăjit” la 27.000 de volţi, în gara CF Vinţu de Jos

Scars on Romanian Culture…, un student american, “prăjit” la 27.000 de volţi, în gara CF Vinţu de Jos

Publicat în 21.09.2013 la ora 12:00

tren-cabluriColin V., un student american în vârstă de 19 ani, sosit în România ca să ne cunoască ţara în cadrul unei şcoli de vară itinerante cu tema „Scars on Romanian Culture: Dracula and Ceauşescu”, a trecut printr-o experienţă cumplită duminică, 15 septembrie, în gara CF Vinţu de Jos.

Aşteptând, împreună cu colegii, în staţia CF cu pricina să schimbe trenurile dinspre Sibiu spre Suceava, Colin V. s-a urcat pe un vagon de marfă staţionat şi mai apoi, pe o scară, mai sus, pe platforma acestuia. Aici a fost prăjit pur şi simplu de arcul electric format cu linia prin care trec 27.000 de volţi. A fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia unde a fost diagnosticat cu politraumatisme multiple şi arsuri de gradul II şi III pe o bună parte din corp. A fost trimis de urgenţă la Spitalul de arşi din Capitală.
Universitatea „Ştefan cel Mare”  din Suceava alături de Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Transilvania” din Braşov şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu au organizat în parteneriat cu „Department of Honor” al Univer­sităţii Washington (SUA) – o şcoală de vară itinerantă intitulată „Exploration Seminar in Romania 2013” cu tema „Scars on Romanian Culture: Dracula and Ceauşescu”.
Americanii urmau să ajungă la Suceava în 16 septembrie, venind dinspre Sibiu. Aceştia trebuiau să participe la diverse seminarii şi vizite de documentare pentru a ne înţelege mai bine istoria, tradiţia şi geografia ţării. Din păcate, pentru unul dintre aceştia, explorarea României a luat turnura dramatică relatată mai sus…

Acest articol a fost citit de 524 ori

Scars on Romanian Culture…, un student american, “prăjit” la 27.000 de volţi, în gara CF Vinţu de Jos
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *