cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI A FRUCTELOR DONATE la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI A FRUCTELOR DONATE la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

Publicat în 22.11.2015 la ora 15:20

campanie-sociala-general-3-cugir-nov-2015Între 16 și 20 noiembrie 2015, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir, s-a desfășurat Campania Socială “SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI A FRUCTELOR DONATE”.

Demersul face parte dintr-un proiect al Ministerului Educaţiei Naționale si Cercetării Științifice în parteneriat cu Asociaţia “Children’s High Level Group” de a organiza o campanie socială de sprijinire a persoanelor aflate în dificúltate, având ca generic: “Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”.

Această campanie s-a desfăşurat prin programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) și a implict strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari SNAC si donarea lor unor instituții sociale sau familiilor aflate în dificultate.

Obiectivele generale ale SNAC se referă la: încurajarea implicării copiilor/elevilor, în practica  voluntariatului, în activități desfașurate cu persoane aflate în dificultate, în scopul susținerii procesului de incluziune socială a acestora, precum și de dezvoltare educațională personală.
Pașii de bază ai campaniei îi reprezintă: discutarea activității la nivelul conducerii școlii, prezentarea acesteia tuturor învățătorilor și diriginților cu scopul de a disemina informația în randul elevilor, convocarea tuturor elevilor șefi de clasă și elevilor voluntari pentru  informarea cu privire la scopurile activității si stabilirea planului de acțiune privind strângerea, preluarea și depozitarea legumelor și a fructelor, realizarea de afișe, stabilirea beneficiarilor împreună cu conducerea școlii si cadrele didactice implícate, precum și preluarea și predarea către beneficiari a produselor coléctate.

Donațiile elevilor începând cu clasa pregatitoare și până la clasa a IV-a , au fost duse la Casa de tip familial „Speranța copiilor” Cugir (unde sunt instituționalizați un nr. de 15 copii) apartinând

D.G.A.S.P.C.Alba. Donațiile elevilor din clasele V – VIII au fost trimise la Cantina de Ajutor Social Cugir (din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială). Participanții implicați la acțiunea organizată au fost: elevii școlii, învățătoarele și diriginții claselor, cu coordonarea consilierului școlar, prof. psiholog Atena Muntean, de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 453 ori

SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI A FRUCTELOR DONATE la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.