Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Sancțiuni de 113.000 de lei aplicate într-o singură zi la Orăștie, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, în privinţa deplasării în spaţiul public

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieri, 15 aprilie 2020, efective mărite de poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Orăştie și cei ai Secției de Poliție Rurală Orăștie au efectuat o acţiune pe raza municipiului şi a comunelor arondate, în scopul prevenirii răspândirii COVID 19.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor structurilor operative din cadrul I.P.J HUNEDOARA (Serviciile de Investigaţii Criminale, Ordine Publică şi Poliţie Rutieră), al jandarmilor I.J.J HUNEDOARA, al agenţilor de poliție locală şi al poliţiştilor C.F.I.C. ORĂȘTIE.

Poliţiştii au verificat respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de urgenţă în privinţa deplasării în spaţiul public (art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3/2020), dar şi respectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au controlat peste 80 de autoturisme și au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 113.000 lei.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de  zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații, ca urmare a identificării, în trafic, pe o stradă din Orăştie a 13 persoane (dintre care 6 sunt minori de nu răspund penal).

Cu privire la aceştia, cercetările au stabilit că, în dimineața zilei de 15.04.2020, au pătruns pe teritoriul României, în două autoturisme prin punctul de trecere al frontierei Nădlac, unde au declarat autorităților în fals, în scopul evitării carantinei, că au venit de pe teritoriul Republicii Irlanda. Poliţiştii au stabilit că aceștia s-au întors de pe teritoriul Marii Britanii (declarată de autorități ca fiind zonă roșie de infectare cu virusul SARS COV 2),  nerespectând astfel măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au identificat un tânăr de 24 de ani, din Orăştie, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt calificat (acesta ar fi sustras, în cursul săptămânii trecute, un acordeon dintr-un lăcaş de cult neo-protestant din localiate). Faţă de tânăr, poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Tânăr de 23 de ani reținut de polițiști, după ce a provocat scandal într-un imobil din Șibot și l-a atacat pe proprietar cu un cuțit

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 23 aprilie 2024, în jurul oriei 21.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 23 de ani, din comuna Poiana Mare, județul Dolj, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 23 aprilie, în timp ce se afla la locuința unui bărbat de 31 de ani, din comuna Șibot, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii, i-ar fi provocat acestuia din urmă leziuni minore la o mână, cu ajutorul unui cuțit.

În cursul zilei de azi, 24 aprilie, bărbatul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Acțiune de ecologizare a cimitirului din Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lăudabilă inițiativa preotului paroh, Cosmin Șandru (Parohia Șibot) care sâmbăta trecută a organizat o acțiune de igienizare a cimitirului local.

La evenimentul respectiv au participat credincioși din cadru parohiei cu utilaje, mtocoase, căruțe, saci de depozitat resturi vegetale și gunoaie.

„A fost o acțiune necesară, gospodărească, dar care ține și de imagine pentru comunitatea din Șibot. Un demers în cadrul căruia s-au curățat aleile principale, spațiile dintre morminte, s-au strâns coroanele uscate, resturile rămase de la lumânări etc. Le mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la initiativa noastră și-l rog pe bunul Dumnezeu sa le răsplătească efortul pentru fapta pe care au săvârșit-o”, a spus părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Tânăr de 20 de ani din Săliștea, cercetat pentru conducere fără permis

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 19 aprilie 2024, în jurul orei 12.00, polițiștii Postului de Poliție Săliștea au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Săliștea, în timp ce conducea un tractor, pe raza localității Săliștea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir