cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Sâmbătă debutează la Cugir cea de-a XIX-a ediție a Festivalului ”Toamna Cugireană”. Vezi programul manifestărilor

Sâmbătă debutează la Cugir cea de-a XIX-a ediție a Festivalului ”Toamna Cugireană”. Vezi programul manifestărilor

Publicat în 15.09.2016 la ora 18:13

afis-toamna-cugireana-sep-2016În aceast sfârșit de săptămână, în orașul de la poalele Drăganei se desfășoară Festivalul ”Toamna Cugireană”, un eveniment cu tradiție, ajuns la cea de-a XIX-a ediție. Competiții sportive pe noua Arenă a Cugirului, expoziții ale artiștilor autohtoni, spectacole de teatru, concerte de muzică ușoară și populară, parada portului popular, „Toamna Boboceilor”, demonstraţii off-road, jonglerii cu foc și artificii sunt doar câteva momente din programul festivalului.

În perioada 12-18 septembrie, pe Arena Cugir se desfășoară diferite competiții sportive. În 15 și 16 septembrie, după-amiezile cugirenilor vor fi asezonate cu teatru de bună calitate, oferit de cercul de teatru al Casei de Cultură Cugir și Skepsis din Alba Iulia. În 17 și 18 septembrie, artiștii locali și creatori de tot felul își vor expune, în incinta Casei de Cultură Cugir, rodul pasiuni lor: de la pictură la origami, de la artă populară la artă culinară.

Debutul festivalului va fi marcat, ca de obicei, prin startul cursei de off-road, sâmbătă, 17 septembrie, la ora 10.30, din fața Primăriei Cugir. Pe tot parcursul zilei se vor derula programe interactive destinate copiilor și tinerilor, culminând seara cu concertul susținut de trupele Just Duty Free, SubCarpați, Cargo.

Duminică, 18 septembrie, de la ora 11.00, se va desfășura parada portului popular urmat de un spectacol folcloric susținut de Ionela Popa, Daniel Olaru, Raluca Paștiu, Mădălina Cârje, Ansamblurile Ampelum – Zlatna, Ighielul Ighiu, Vasile Lucaciu Șișești, Câmpul Pâinii – Vinerea, Măgura Codlea, Sveti Nikola – Deta, Mugurelul – Cluj Napoca, Meseșul – Zalău, Junii Sibiului. Invitați speciali – Cornelia și Lupu Rednic. Vor face jonglerii cu foc cei de la Juggling Cluj. Vor încheia seara artiștii de la Millenium C și Bere Gratis. Focul de artificii va încheia apoteotic seara de duminică și festivalul care i-a calea astfel către cel de-al doilea deceniu de existență.

”Toamna Cugireană” reuşeşte în fiecare an un lucru extraordinar: reunește întreaga comunitate locală. Potenţialul uman, artistic, sportiv, economic este evidenţiat în cele trei zile ale festivalului, când paşii cugirenilor se îndreaptă spre acelaşi loc. Este momentul în care este redescoperită energia, capacitatea de mobilizare şi resursele pe care le posedă Cugirul. Cu toții sunteți așteptați să vă bucurați de sărbătoarea Cugirului și a cugirenilor!

Facebook 

Acest articol a fost citit de 500 ori

Sâmbătă debutează la Cugir cea de-a XIX-a ediție a Festivalului ”Toamna Cugireană”. Vezi programul manifestărilor
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.