cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Sâmbătă, 24 august în Poiana cu goruni din Vinerea vor fi reproduse o parte din luptele şi jocurile sportive tradiţionale

Sâmbătă, 24 august în Poiana cu goruni din Vinerea vor fi reproduse o parte din luptele şi jocurile sportive tradiţionale

Publicat în 19.08.2013 la ora 14:42

Tinerii din Cugir şi Vinerea sunt provocaţi sâmbătă 24 august 2013 să îşi demonstreze vitejia şi dibăcia în aruncarea suliţei, trasul cu arcul, aruncarea greutăţii, trasul frânghiei, căratul apei, lupta pe butuci, ştafeta cu greutăţi, căţărarea pe catarg în Poiana cu goruni din Vinerea.

festival-dansuri-vinereaAceste competiţii se doresc a fi un punct de atracţie a ediţiei a II-a a Festivalului  Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, în perioada 22-25 august. În concurs vor intra 3-4 echipe, unele dintre acestea fiind deja formate de către cei care s-au arătat interesaţi”, precizează organizatorii.

Aceștia îşi propun să fie reprezentate toate zonele din Cugir: oraşul vechi, zona blocurilor, Vinerea, fiecare echipă urmând a se lupta sub un steag ce le va conferi identitate în cadrul luptelor menţionate. Cei care se vor dovedi cei mai buni vor fi premiaţi de către Primăria şi Consiliul Local Cugir.

 Reamintim că Festivalul  Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea este dozat cu momente care garantează reuşita evenimentului: spectacol folcloric, ansambluri şi interpreţi de valoare, o paradă a portului popular, un inedit spectacol pirotehnic, tradiţionalul foc de tabără, toate întregite de un cadru natural deosebit cu stejari seculari. Vor fi prezente ansambluri din ţară şi străinătate, precum şi interpreţi îndrăgiţi: Dumitru Fărcaş, Adina Hada Medrea, Robert Târnăveanu, Gabriela Tuţa şi Eugen Mihăilă.

Festivalul este organizat cu fonduri europene, în baza programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.Obiectivul proiectului este acela de a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 603 ori

Sâmbătă, 24 august în Poiana cu goruni din Vinerea vor fi reproduse o parte din luptele şi jocurile sportive tradiţionale
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *