cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Sâmbătă 23 mai are loc la Cugir cea de-a VI-a ediție a Concursului de matematică „Profesor Ioan Mariș”

Sâmbătă 23 mai are loc la Cugir cea de-a VI-a ediție a Concursului de matematică „Profesor Ioan Mariș”

Publicat în 15.05.2015 la ora 11:01

Sub deviza M=T+E+E+E+… (Matematica=Teorie+Exercițiu+Exercițiu+Exercițiu+…), Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora”, în parteneriat cu Colegiul Național „David Prodan” din Cugir organizează sâmbătă, 23 mai 2015, începând cu ora 10.00, cea de-a VI-a ediție a concursului de matematică susținut în memoria reputatului profesor de matematică și diriginte Ioan Mariș.

colegiul-david-prodan-2015

Potrivit organizatorilor, la concurs poate participa orice elev care se înscrie până pe data de 22 mai 2015, ora 14.00, la sediul Colegiului „David Prodan”, de luni și până vineri, între orele 07.00-15.00. De precizat că fiecare elev se poate înscrie doar pentru anul în care este înmatriculat.

Premiile vor fi următoarele: premiul I=300 Ron, premiul II=200 Ron, Premiul III=100 Ron. Premiile I, II și III se acordă pentru fiecare an de studiu (IX, X, XI, XII).

Cu ocazia acestui eveniment, organizatorii au inițiat o „Scrisoare de informare în vederea sponsorizării”, în care se arată că scopul concursului care a luat startul în 2010, este acela de a dezvolta la elevi dragostea față de matematică, față de școală și știință în general, de a dezvolta competiția.

De atunci, s-a reușit organizarea a cinci ediții pentru clasele IX–XII, bugetul necesar (din resurse proprii fiind de 3000 lei). „De aceea, dorim să fiți alături de noi în demersurile noastre privind motivarea generației actuale de tineri”, se arată în scrisoarea inițiată de Asociaţia pentru Ştiinţă şi Progres „Pitagora”.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 883 ori

Sâmbătă 23 mai are loc la Cugir cea de-a VI-a ediție a Concursului de matematică „Profesor Ioan Mariș”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.