cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Salariații de la Uzina Mecanică Cugir și-au reluat activitatea

Salariații de la Uzina Mecanică Cugir și-au reluat activitatea

Publicat în 19.05.2020 la ora 12:18

După o pauză de mai bine de o lună și jumătate, cei peste 1000 de salariați de la S.C. Uzina Mecanică Cugir s-au întors ieri, la muncă.

Aceștia și-au petrecut ultimele două săptămâni în șomaj tehnic, după ce anterior au efectuat o parte din concediul legal programat pentru luna august. Potrivit directorului general, ing. Marin Morariu, cele două săptămâni de oprire a activității au avut un rol benefic pentru conducerea societății find destinate rezolvării unor probleme de organizare în contextul măsurilor de prevenire împotriva COVID 19.

„În acest sens am realizat dezinfecția tuturor compartimentelor de activitate, găsirea de soluții pentru separarea unor locuri de muncă astfel încât salariații să păstreze distanțarea socială, precum și stabilirea unui orar diferențiat de acces și de ieșre de la serviciu, care să evite aglomerațiile. Astfel, jumătate din efectivul unității va intra in uzină de la ora 07.00 și va ieși pe poartă la ora 15.00, iar jumătate din personal va intra de la ora 08.00 și va ieși din unitate la ora 16.00. Tot ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, vom continua verificarea termică a tuturor angajaților la intrarea pe porțile uzinei”, a precizat Marin Morariu.

În ceea ce privete prelevarea de probe pentru teste anti covid, directorul general ne-a informat că și Uzina mecanică va începe programul de recoltare în cursul acestei săptămâni, cel mai probabil de vineri, 22 mai, sau cel mai târziu, începând de luni, 25 mai, funcție de data la care se vor finaliza testările la Fabrica de Arme.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 706 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.