Rămâi conectat

Actualitate

S-au stabilit ultimele detalii ale festivalullui de folk “Zilele Tineretului” care va avea loc la Cugir în 11 si 12 mai

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, echipa de organizare a Festivalului “Zilele Tineretului” s-a întrunit pentru a pune la punct ultimele detalii ale evenimentului ce va avea loc în zilele de 11 şi 12 mai.

ZILELE-TINERETULUI-CUGIR-2013Pe lângă angajaţii primăriei Cugir, Casei de Cultură, Clubului Sportiv Orăşenesc şi Poliţiei Locale, la întâlnirea de lucru au fost invitaţi şi reprezentanţi ai elevilor din cele două licee, pe care admninistraţia locală i-a dorit parteneri în organizarea festivalului.

Întrucât programul artistic al festivalului este deja stabilit, discuţiile s-au centrat pe competiţiile sportive la care organizatorii speră că vor răspunde cât mai mulţi tineri. Spre exemplu, startul festivalului va fi dat sâmbătă, 11 mai, în centrul localităţii unde vor fi aşteptaţi toţi cei care iubesc mişcarea în aer liber şi care vor fi provocaţi la cross, până la locul de desfăşurare al festivalului – Cabana Mistreţu de pe Râul Mare.

Plecare se va face ca şi anul trecut, de pe bulevardul Alexandru Sahia, însă traseul va fi diferit, datorită lucrărilor care au loc pe strada 21 Decembrie. Astfel, participanţii la cross vor urma ruta: UPS – Prichindel – Stadion – 21 Decembrie – Traian Vuia – Griviţei – Podul Roşu – Cabana Mistreţu. Trebuie spus că pe tot traseul, participanţii vor fi însoţiţi de un echipaj al Poliţiei Locale şi de o ambulanță, care se vor asigura de buna desfăşurăre şi securitatea celor ce vor lua parte la cros.

Activităţiile sportive vor continua şi la Cabana Mistreţu cu competiţii de şah, tenis de masă şi bowling, în urma cărora, cei care se impun ca cei mai buni, vor fi premiaţi de către organizatorii festivalului.

Anul acesta Festivalul de folk “Zilele Tineretului” are loc cu aproape o săptămâna şi jumătate mai târziu, întrucât organizatorii au considerat că mulţi cugireni vor pleca din oraş în minivacanţa din 1-6 mai.

Este un festival pe care îl organizăm de Ziua Tineretului, pentru tineri în special, dar nu numai, ci pentru toţi cei care iubesc natura şi muzica bună. Întrucât mulţi tineri vor profita de minivacanţă şi vor pleca din oraş, am considerat că nu putem organiza ediţia din acest an în data de 1 şi 2 mai, întrucât riscăm să lipsească tocmai cei cărora le este destinat evenimentul. De aceea, am ales să sărbătorim tinereţea mai târziu decât de obicei, în 11 şi 12 mai şi sperăm că festivalul se va bucura de o prezenţă pe măsura pregătirii“, a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.

Printre cei care vor concerta, se numără şi nume sonore ale muzicii folk cum ar fi: Mircea Baniciu, Ioan Gyuri Pascu, Doru Stănculescu, Alina Manole.

Programul artistic va debuta sâmbătă, 11 mai, la ora 17.00, când vor urca pe scenă Fanfara Transilvania, Grupul Aprentis, Vali Iloaie Alina Manole, Doru Stănculescu, trupa Zip, trupa Equinoxe, iar la finalul evenimentului va avea loc discotecă în aer liber. Duminică, 12 mai, show-ul va începe tot la ora 17.00 cu Grupul Anotimpuri după care vor mai urca pe scenă Grupul Amurg, grupul Plus Noi, Trupa Milenium C.. Spre finalul evenimentului vor cânta pentru cugireni Mircea Baniciu Band, Dorin Andone şi Ionel Susan, Ioan Gyuri Pascu şi The Blue Workers.

Cei care doresc să se bucure de această sărbătoare câmpenească, pot urca spre Cabana Mistreţu cu mijloacele de transport în comun care vor circula din oră în oră, pe ruta Vinerea- Cabana Mistreţu, cu oprire la fiecare staţie, puse la dispoziţie de organizatori.

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Amendă penală în valoare de de 7.500 de lei pentru un bărbat din Cugir, după ce a ultragiat un polițist

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un bărbat din Cugir trebuie să plătească o amendă penală în valoare de 7.500 de lei după ce a ultragiat un polițist. Fapta a avut loc în 31 martie 2020, dar prima etapă a procesului penal a fost finalizată după mai bine de 4 ani, în 24 mai 2024.

Victima are calitatea de ofițer de poliție fiind angajat în cadrul Poliției orașului Cugir. În ziua menționată, polițistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv se afla la sediul poliției unde punea în executare o măsură educativă privativă de libertate dispusă împotriva unui minor, efectuând procedurile necesare în vederea transportării minorului la Centrul de Reeducare Buziaș.

Tată minorului (Cristian V.), nemulțumit de faptul că i s-a solicitat să părăsească curtea instituției, „a amenințat victima cu acte de violenţă, spunându-i că o va urmări și o va prinde, că o va nenoroci și o va băga în spital, că o să-i distrugă familia şi că o va agresa fizic, totodată adresându-i acesteia cuvinte şi expresii jignitoare, simulând că o loveste, fapt ce i-a cauzat persoanei vătămate o puternică stare de temere”.

„Această realitate faptică este atestată de declaraţiile date de 3 martori oculari, persoane care au perceput în mod direct acţiunea de ameninţare săvârşită de inculpat, care se coroborează între ele, atât în faza urmăririi penale, precum şi în faza de judecată. Cei trei martori au confirmat de o manieră concordantă versiunea expusă de victimă.

Timp de aprox. 2-3 minute inculpatul a repetat insistent aceleași amenințări, perioadă în care victima se afla la o distanță de 2-3 metri față de acesta. Apoi, după ce s-a reușit evacuarea inculpatului din curtea poliției, acesta a continuat să-i adreseze același gen de amenințări persoanei vătămate”, se precizează în dosar. Autorul nu a recunoscut în mod direct săvârșirea faptei, dar în timpul unui interviu luat înainte de testarea poliograf a recunoscut parțial faptele comise.

„Relevante sunt următoarele afirmații făcute de inculpat: (…) am ridicat tonul, am strigat şi i-am vorbit urât, la per tu, probabil l-am înjurat; era cât pe ce să îl lovesc, însă m-am abținut și doar i-am spus: e bine ce faci? îţi arăt eu ţie! Dai în mine cu piciorul?; (…) lasă că te prind eu civil şi ne batem atunci!; (…) iar legat de familia sa i-am spus: e normal ce faci? Gândeşte-te bine, că şi tu ai copii, şi nu ştii unde poate să ajungă!”, a spus bărbatul din Cugir.

„Instanţa apreciază că fapta a fost comisă prin întrebuințarea unor ameninţări de o intensitate ridicată, dar care nu au avut un impact major asupra victimei, persoană de sex masculin, având funcţia de ofiţer de poliţie care, înainte de comiterea faptei, mai participase la instrumentarea unor dosare de urmărire penală în care inculpatul mai deţinuse calitatea de inculpat, cunoscând firea agresivă a inculpatului şi reuşind să gestioneze relaţia cu acesta în virtutea calităţilor fiecăruia.

În întregul context conturat de probele administrate în cauză, instanţa apreciază gravitatea faptei ca fiind una relativ redusă”, a precizat magistratul care a judecat cauza. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată la Curtea de Apel.

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Un tânăr din Cugir a ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 11 iunie 2024, în jurul orei 14.15, un bărbat de 31 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula în fața sa și era condus de o femeie de 35 de ani din Cugir.

În urma accidentului, un tânăr aflat pe scaunul din dreapta a primului autoturism implicat în accident, a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Medicul Râșniță Toma, specialist chirurgie generală, se alătură echipei medicale a Spitalului Orășenesc Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un nou medic chirurg a fost atras de echipa managerială a Spitalului Orășenesc Cugir. Dr. Râșniță Toma – medic specialist chirurgie generală, se alătură echipei medicale.

Râșniță Toma – medic specialist chirurgie generală. Este absolvent al UMF Cluj-Napoca, în anul 2014. Rezidențiatul l-a efectuat în cele mai mari centre de chirurgie din Cluj Napoca dar și în Franța.

Acesta a profesat la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare, Spitalul Municipal Blaj și Spitalul Municipal Aiud.

De asemenea a făcut voluntariat la mai multe spitale din Cluj Napoca unde s-a dezvoltat profesional efectuând diverse intervenții chirurgicale.

Domeniile sale de interes sunt chirurgia oncologică, a glandei tiroidiene, parietală etc. De asemenea, domnul doctor acordă o atenție deosebită chirurgiei minim invazive si laparoscopice.

Managerul spitalului, Florin Arion, a declarat: „Mă declar extrem de mulțumit de faptul că politica noastră de atragere de medici dă rezultate, iar dovada o reprezintă încadrarea a 2 medici luna trecută și a încă unuia îm luna aceasta. Suntem conștienți de faptul că mai avem nevoie de medici și tocmai din acest motiv vom continua să depunem toate eforturile pentru a aduce medici pe specialitățile de care cugirenii au nevoie.”

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir