Actualitate
S-au aprins luminițele în bradul de Craciun amplasat în faţa Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir
O atmosferă de mare bucurie în această seară pe platoul din faţă Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir unde peste 500 de localnici au venit să asiste la principala atracţie a oraşului, aprinderea luminițelor din bradul de Crăciun, eveniment care a dat startul începerii sărbătorilor de iarnă, în oraşul de la poalele Draganei.
Ceremonia, organizată în seara de Sfântul Nicolae a debutat printr-un concert de colinde susţinut de elevi din Vinerea ai Şcolii Gimnaziale nr. 3 Cugir, pregătiţi de profesoara Ionele Dărab, după care, grupul de folk al Colegiului Naţional ”David Prodan”, condus de profesorul Calin Furdui a interpretat minunate colinde specifice marii sărbători a Naşterii Domnului. Cu un talent de necontestat doi elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 3 Cugir, (fraţii Darius şi Daria Birăesc) au încântat participanţii prin frumoase interpretări muzicale dedicate sărbătorilor de Crăciun.
A urmat apoi, un interesant miniconcert de colinde susţinute de formaţia de colindători a Asociaţiei ”Ovidiu Rom” din localitate condusă de Cristian Roman.
Startul aprinderii bradului şi a instalaţiilor luminoase din oraş a fost dat de primarul Adrian Teban, având alături de el 5 copii, consideraţi cei mai buni elevi ai şcolilor din Cugir. La final, toţi copiii au primit din partea organizatorilor dulciuri, oficiile de distribuire a acestora fiind făcute de către membrii echipei teatrului de amatori din Cugir.
La eveniment au fost prezenţi: viceprimarul oraşului prof. Horia Rotche, consilieri locali, directorul Casei de Cultură prof. Rodica Florea, preşedintele Asociaţiei PRO Cugir ing. Aurel Voicu, directori ai unităţilor economice locale şi ai instituţiilor de învăţământ din oraș.
Constantin PREDESCU

Actualitate
Tânăr de 24 de ani din Cugir reținut de polițiști, după ce a agresat un bărbat în scara unui bloc de locuințe
Vineri, 20 iunie 2025, polițiștii din Cugir au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 24 de ani, din Cugir, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în noaptea de 19/20 iunie 2025, tânărul de 24 de ani, în timp ce se afla în scara unui bloc din orașul Cugir, i-ar fi aplicat unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Cugir, o lovitură în zona capului, cu un obiect dur, provocându-i leziuni corporale pentru a căror îngrijire ar fi necesare 7-8 zile de îngrijiri medicale. Astfel, prin comportamentul său, în spațiul public, tânărul a provocat tulburarea ordinii și liniștii publice.
În cursul zilei de azi, 21 iunie 2025, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în vederea dispunerii măsurilor legale.
Actualitate
GALA PERFORMERILOR 2025 – Orașul Cugir și-a premiat excelența în educație
Marți 17 iunie 2025, în cadrul festiv al Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir, a avut loc un eveniment deosebit dedicat performanței în educație: „Gala Performerilor”.
Această gală a fost un moment de sărbătoare, emoție și recunoaștere publică pentru elevii și cadrele didactice care au obținut rezultate remarcabile în anul școlar care tocmai s-a încheiat.
Premiile au fost oferite de către primarul Adrian Teban și viceprimarul Călin Furdui, iar evenimentul a fost marcat de un moment emoționant în care domnul primar a ținut un discurs adresat atât elevilor, cât și cadrelor didactice. Acesta a subliniat importanța educației de calitate, a muncii susținute și a implicării tuturor în formarea unei generații care să ducă orașul mai departe.
„Doamnelor și domnilor profesori, dragi elevi, dragi părinți. Ne bucurăm să fim astăzi prezenți aici, pentru a premia pe cei mei buni elevi din școlile noastre, așa cum facem în fiecare an. Este important ca cei care fac performanță, să știe că la nivelul comunității noastre rezultatele și munca sunt apreciate. Îi încurajăm pe toți ca în această perioadă, cât sunt la școală, să depună toate eforturile pentru a obține cele mai bune rezultate, altfel încât fiecare copil să își atingă potențialul. În viața aceasta este important ca acest lucru sa se întâmple încă din școală. Noi ne bucurăm că aveam această ocazie să premiem atât elevii cât și profesorii pentru rezultatele obținute în acest an și să vă încurajăm în continuare să fiți la fel de implicați în toate activitățile și concursurile școlare. Felicitări tuturor!”, au transmis organizatorii.
Acest eveniment este un simbol al aprecierii pe care comunitatea locală o poartă celor care, prin talent, efort și pasiune, reușesc să exceleze și să inspire. Fiecare diplomă înmânată reflectă o poveste de ambiție, muncă și reușită.
Printre premiile acordate s-au regăsit distincții pentru rezultate obținute la:
• Olimpiade județene – 47 elevi premianți;
• Olimpiade naționale – 23 elevi premianți;
Profesori premiați cu distincții speciale – 15 profesori la excelență națională și 12 profesori la onoarea de județ.
Competiții sportive și alte mențiuni de merit – o participare națională, două premii județene, patru mențiuni, două echipe premiate și patru echipe cu mențiune.
Toate acestea evidențiază diversitatea talentelor și potențialul deosebit al elevilor din Cugir.
Felicitări tuturor elevilor premiați pentru rezultatele obținute și sincere mulțumiri profesorilor care i-au îndrumat cu răbdare și profesionalism!
Actualitate
Expoziție și conferință tematică, în deschiderea celei de-a XII-a ediții a Festivalului Cetăților Dacice, de la Cugir
Vineri, 20 iunie 2025, la Cugir a avut loc vernisarea expoziției MORMÂNTUL PRINȚULUI DAC DE LA CUGIR și conferința DACII DE IERI ȘI POVESTEA PATRIMONIULUI ARHEOLOGIC DE LA CUGIR au marcat astăzi debutul celei de a XII-a ediții a Festivalului Cetăților Dacice care va avea loc la Cugir în aceste zile.
S-a vorbit despre trecut și prezent, despre istorie și planuri de viitor, iar specialiștii au adus în atenția publicului prezent detalii necunoscute și fascinante despre cetatea dacică de la Cugir și despre patrimoniul arheologic național.
„O șansă în plus să aflăm mai multe despre istoria locului în care trăim și să învățăm despre trecutul nostru.
Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui frumos proiect și vă invităm să vizitați expoziția inedită care va fi deschisă în zilele următoare publicului după următorul program:
– sâmbătă 21 iunie – 10.00-20.00
– duminică 21 iunie – 10.00-12.00
Vă așteptăm cu drag!”, au transmis organizatorii.
-
Mondenacum 10 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2026, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 2 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2025. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 9 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
-
Mondenacum o lună
Sfinții Constantin și Elena 2025. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro
-
Sportacum 6 luni
Triumf pentru șahiștii de la Metalurgistul Cugir, la „Cupa de Iarnă” desfășurată la Sibiu
-
Din judeţacum 2 luni
Când sunt Floriile Ortodoxe și Catolice în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Sportacum 8 luni
„Roș-albaștrii” – remiză externă, după un meci nebun: ACS Mediaș – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0)