cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » S-a tras cortina peste cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare de la Cugir – Vinerea

S-a tras cortina peste cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare de la Cugir – Vinerea

Publicat în 08.07.2019 la ora 22:49

Manifestarea organizată de către Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Cugir a debutat vineri, 5 iulie și s-a încheiat duminică seara (7 iulie), pe parcursul celor trei zile, desfășurându-se  spectacole dintre cele mai variate, pentru toate vârstele și toate gusturile.

După prezentările oferite de paradele portului popular de la Cugir și Vinerea, activitățile s-au mutat duminică, în Poiana cu goruni, într-un cadru natural deosebit, de mare atractivitate pentru locuitorii celor două comunități și nu numai.

Sub o prezentare cu totul specială făcută de clujanul Claudiu Racz (Rabă), cei prezenți au avut parte de un spectacol de excepție, care a conferit strălucire ultimei zile a evenimentului.

 Aici, participanții au avut ocazia să urmărească un adevărat regal de muzică și dans:

„Tulnicul, sunetul viu al Apusenilor”, Mlădițe Cugirene; Ansamblurile „Doina Mureșului – Ciugud”, Miorița – Vaideni, Toaca Văii Gurghiului, Sveta Nicola – Deta, Ceatăra – Carei, Doina Aiudului, Mugurașii Săucești, Cîmpul Pâinii – Vinerea. Își vor da concursul interpreții: Doinel Hândorean, Ilie Medrea, Sava Negrean Brudașcu, Traian și Valeria Ilea.

De asemenea, tot în acest cadru, vizitatorii au putut admira expozițiile și atelierele meșteșugărești organizate pe parcursul celor trei zile ale festivalului. Dorim și noi să-i felicităm pe organizatori, în mod special Centrul Cultural Cugir, în frunte cu director general Diane Dobrean, care au dovedit și de această dată, o preocupare deosbită pentru ca un eveniment de o asemenea anvergură să se desfășoare la un înalt nivel calitativ.

Constantion PREDESCU

Acest articol a fost citit de 217 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.