Rămâi conectat

Actualitate

S-a tras cortina peste cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare de la Cugir – Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Manifestarea organizată de către Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Cugir a debutat vineri, 5 iulie și s-a încheiat duminică seara (7 iulie), pe parcursul celor trei zile, desfășurându-se  spectacole dintre cele mai variate, pentru toate vârstele și toate gusturile.

După prezentările oferite de paradele portului popular de la Cugir și Vinerea, activitățile s-au mutat duminică, în Poiana cu goruni, într-un cadru natural deosebit, de mare atractivitate pentru locuitorii celor două comunități și nu numai.

Sub o prezentare cu totul specială făcută de clujanul Claudiu Racz (Rabă), cei prezenți au avut parte de un spectacol de excepție, care a conferit strălucire ultimei zile a evenimentului.

 Aici, participanții au avut ocazia să urmărească un adevărat regal de muzică și dans:

„Tulnicul, sunetul viu al Apusenilor”, Mlădițe Cugirene; Ansamblurile „Doina Mureșului – Ciugud”, Miorița – Vaideni, Toaca Văii Gurghiului, Sveta Nicola – Deta, Ceatăra – Carei, Doina Aiudului, Mugurașii Săucești, Cîmpul Pâinii – Vinerea. Își vor da concursul interpreții: Doinel Hândorean, Ilie Medrea, Sava Negrean Brudașcu, Traian și Valeria Ilea.

De asemenea, tot în acest cadru, vizitatorii au putut admira expozițiile și atelierele meșteșugărești organizate pe parcursul celor trei zile ale festivalului. Dorim și noi să-i felicităm pe organizatori, în mod special Centrul Cultural Cugir, în frunte cu director general Diane Dobrean, care au dovedit și de această dată, o preocupare deosbită pentru ca un eveniment de o asemenea anvergură să se desfășoare la un înalt nivel calitativ.

Constantion PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir