cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » S-a dat undă verde pentru lucrările de reparaţie capitală la Grădiniţa „Prichindel” Cugir

S-a dat undă verde pentru lucrările de reparaţie capitală la Grădiniţa „Prichindel” Cugir

Publicat în 06.10.2017 la ora 10:00

Întrunit recent în ședință ordinară, legislativul din Cugir a aprobat Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul de investiție „Reparaţie capitală grădiniță şi creșă Prichindel”.

Indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și amenajarea instituției amintite se referă la: izolații ale pereţilor exteriori şi ale planșeului de peste etaj; executare acoperiş şarpantă; asigurarea unui confort interior optim prin reabilitarea sistemului de climatizare folosind şi resurse de energie regenerabilă solară; optimizarea spaţiilor existente prin recompartimentări; lucrări de finisaj interior. Valoarea totală a investiţiei cu TVA = 5.023.324,07 lei, iar durata de realizare este de 13 luni. Sursa de finanţare: fonduri europene nerambursabile, bugetul de stat, bugetul local şi alte surse legal constituite conform legii.

În Referatul de specialitate întocmit de Serviciul urbanism, amenajarea teritoriului, investiții se arată: „Prin intermediul acestui proiect, unitatea va respecta prevederile legale în vigoare referitoare la spațiul aferent sălilor de grupă și de odihnă, la terenurile destinate jocurilor şi activităților în aer liber, la mobilierul şi instalațiile necesare asigurării condițiilor de funcționare, la condițiile igienico-sanitare în conformitate cu normele stabilite de Ministerul Sănătății, precum și la condițiile de siguranță care îi privesc pe copii. Se dorește ca mediul fizic să stimuleze dezvoltarea și învățarea activă a copiilor, să creeze ocazii de explorare și descoperire și să vină în întâmpinarea nevoilor individuale ale copiilor antepreșcolari și preșcolari. Mobilierul va fi adecvat vârstei, astfel încât să ofere copilului o ambianță familială, sigură și confortabilă, să contribuie la crearea unui climat educațional favorabil și să permită modularea, după necesitățile grupelor de copii.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 293 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.