Rămâi conectat

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie categorică în „orașul viorilor”: Avântul Reghin – Metalurgistul Cugir 1-4 (0-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, sigură de prezența în play-off, a abordat cu încredere deplasarea de astăzi, de la Reghin, obținând o victorie categorică, 4-1 (1-0), în disputa de vineri după amiază cu formația locală Avântul.

Jocul din „orașul viorilor” a început cu vizitatorii mai prezenți în treimea adversă. Primul șut pe poartă al disputei, expediat de M. Lupu din afara careului, a venit în minutul 6. Treptat jocul s-a mai echilibrat, însă tot cugirenii au rămas vioara întâi. Intrat pe teren în minutul 13 în locul lui P. Păcurar (accidentat), Selagea (28) a deschis scorul din lovitură de la 11 metri, executând din punctul cu var la semi înălțime, în dreapta portarului Bucin. Penalty-ul a fost dictat după un fault comis în careu de Toth asupra lui Șaucă.

Șt. Radu (50) putea majora avantajul Cugirului cu o lovitură de cap după un corner. Un minut mai târziu, portarul R. Opric l-a anticipat imperial pe Șerbănați, aflat în poziție extrem de favorabilă pentru a înscrie. Același R. Opric a fost pe fază la șutul lui Murar (53).

Portarul Bucin (69) a avut o paradă de senzație, deturnând de pe cadrul porții mingea trimisă excelent de Al. Rus din lovitură liberă de la 25 de metri. La celelalte buturi, R. Opric a trebuit să se recunoască învins la mingea trimisă perfect cu capul de Vrabie în minutul 73 pentru 1-1! Bucuria gazdelor a fost de scurtă durată. Cugirenii au trecut din nou în avantaj din minutul 78, reușită din „gura porții” a lui Vitinha, după 2-3 repingeri anterioare ale amfitrionilor. Cocan putea face 3-1 în minutul 81, însă a reluat peste din interiorul careului. M. Lupu (87) a făcut până la urmă 3-1 pentru Metalurgistul, cu o reluare pe jos din apropiere, la capătul unei faze în care oaspeții au destabilizat prin combinații rapide defensiva formației din județul Mureș. Scorul final, 4-1 pentru cugireni, a fost stabilit în minutul 90+3 de L. Contra, care a driblat tot ce a întâlnit în calea sa, inclusiv pe portarul Bucin.

Metalurgistul Cugir a obținut astfel a noua victorie consecutivă în duelurile cu Avântul Reghin. Terenul greu, plin de noroi, și-a pus amprenta asupra calității disputei, una încrâncenată!

Au evoluat echipele:

Avântul reghin: Bucin/ cpt – Bugnar, Hașnaș, R. Suciu, D. Chirilă, D. Popa, Harko, Toth, Vrabie, Ad. Murar, Șerbănați: Csegoldi, Z. Crișan, G. Chirilă, Sămărghițan, R. Moldovan, P. Pașca, M. Pop, M. Bucur, D. Popa. Antrenor Vilmoș Stoica – principal

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Al. Rus, Vlădia, Șt. Radu, Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, P. Păcurar (13 Selagea; 81 L. Contra), Andriuc (55 Nicula) – Cocan (82 Șuteu), M. Lupu. Pe bancă: Perjeriu,  S. Itu,, M. Neagu, Bănică, Tănăsescu. Antrenor Lucian Itu – principal.

Arbitri: Al. Suvar (Sibiu), Z. Biro (Belin), T. Biro Barna (Cernat) Observatori Ad. Voica (Bistrița), B. Lie (Făgăraș)

LUCIAN DĂRĂMUȘ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

„Roș-albaștrii”, eșec cu liderul, după o partidă nebună: Gloria Bistrița – Metalurgistul Cugir 3-2 (0-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a pierdut, la limită, 2-3 (1-0), ultima confruntare a anului, în deplasare cu liderul Seriei 9 Gloria Bistrița, după o confruntare nebună, cu schimbări de situații (0-1, 2-1, 2-2), în care vizitatorii au fost aproape să dea lovitura.

„Roș-albaștrii” au condus cu 1-0 și au reușit să egaleze, scor 2-2, în actul secund, unul spectaculos. Scorul a fost deschis de Dohotariu (44, din pasa lui P. Păcurar) și vizitatorii au intrat la cabine în avantaj, un rezultat suprinzător.

• Actul secund: 4 goluri în 20 de minute!

Gazdele au egalat în minutul 50, Banyoi și au majorat avantajul în minutul 55, dintr-un penalty transformat de V. Mihai. O partidă nebună în doua parte, Kiraly (titular în absența lui Vitinha, suspendat, la prima sa reușită pentru Metalurgistul) egalând în minutul 63, din pasa aceluiași P. Păcurar, însă trupa lui Adrian Falub a punctat iar, 3 minute mai târziu. În cele din urmă, Gloria a repurtat a 8-a victorie consecutivă, iar Metalurgistul a pierdut 4 din ultimele 5 partide susținute.

Au evoluat formațiile:

Gloria Bistrița: Mociu – Gallo, Martinovici, R. Bălan/ cpt, Mar, V. Mihai, Larionesi, Pațurcă, V. Mihalcea, Banyoi, Davordzie: rezerve Neacșu, G. Deac, Fl. Bălan, Hasnăș, Al. Florescu, Râpan, Fridrich, Uțiu, Ciobănică. Antrenor Adrian Falub.

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Kiraly, Tăban, Udrea, P. Păcurar (74, Selagea), Gh. Hăprianu (74, Bura), Șaucă/ cpt (69, Cîrloanță), Cocan; rezerve Perjeriu, L. Itu, Coman, R. Păcurar, Neagu. Antrenor Ion Ilie.

Arbitri Cr. Codrea, D. Lar (ambii Baia Mare), K. Toth (Petrești) Observatori M. Ciglenean (Cluj-Napoca), M. Cozma (Zalău).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Victorie la limită, împotriva „lanternei roșii”: Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 1-0 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a învins astăzi, la limită, în ultima reprezentație internă din acest an, pe Viitorul Cluj, scor 1-0 (0-0), unicul gol al întâlnirii fiind semnat de Paul Păcurar. La despărțirea de fani, „roș-albaștrii” aveau nevoie ca de aer de cele 3 puncte pentru a ieși din pasa proastă.

După o primă repriză fără gol, amfitrionii s-au descătușat la reluare și au dominat copios, ratând o sumedenie de ocazii în asaltul permanent la buturile lui Borz. Tăban și Șaucă au trimis în bară, între aceste situații intercalându-se golul lui P. Păcurar (67, prima reușită stagională) – șut din careul mic, după o fază prelungită de atac.

Adversarul a fost unul facil, “lanterna roșie”, care a înregistrat 5 înfrângeri succesive și un singur punct acumulat în 8 întâlniri (singura victorie stagională a trupei conduse de Marius Popescu s-a înregistrat în tur!).

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Vitinha – Tăban, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu, Șaucă/ cpt, Cocan; rezerve Perjeriu, L. Itu, Kiraly, M. Neagu, Bura, Cârloanță, Ad. Coman, R. Păcurar, Selagea. Antrenor Ion Ilie.

Viitorul Cluj: Borz – Milandru, Milchiș, Podea, Șerbănescu, Oargă, Morariu, Calo/ cpt, Herciu, Iepure, Doroftei; rezerve Simedru, Blidărean, Judea, Resteșan, Benke, D. Mureșan, Harangozo, Cozac, Gadzhymuradov. Antrenor Marius Popescu.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Cugirenii Laurențiu Rădițoiu și Ioan Topârcean, pe primele locuri la concursul de șah „Palia Orăștie”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, a avut loc în Municipiul Orăștie, concursul de șah rapid „Cupa Palia Orăștie” ediția I-a.

La eveniment au participat 70 de jucători legitimați (de la 7 ani la peste 70 de ani) din 6 județe ale țării.

Din Cugir, cunoscutul șahist, Laurențiu Rădițoiu de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a urcat pe prima treaptă de pe podium la veterani (jucători peste 60 de ani) fiind cel mai bine situat în clasamentul general ( locul 9, cu 4 puncte din 6 partide).

Colegul său, Ioan Topârcean, un alt pasionat al sportului minții, legitimat tot la CS „Metalurgistul” Cugir s-a clasat pe locul 2 la categoria veterani.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir