Rămâi conectat

Sport

„Roș-albaștrii” și-au luat revanșa, după o partidă „nebună”: Metalurgistul Cugir – CS Ocna Mureș 4-3 (2-3)

cugirinfo.ro

Publicat

în

O partidă de-a dreptul „nebună”, astăzi,  sub Drăgana, un derby “de Alba” cu o derulare halucinantă a ostilităților, Metalurgistul Cugir – CS Ocna  Mureș 4-3 (2-3), în care amfitrionii au revenit incredibil de la 1-3.

A fost al treilea joc la rând între cele două conjudețene, cu un scenariu gen thriller (același csor și toaman trecută, când „Soda” a avut 3-1 la pauză). O dispută interzisă celor cu nervi slabi, în care de la 1-0 (Udrea) s-a ajuns la 1-3, cu două reușite de senzație semnate de D. Ghiță (1-1) și Al. Giurgiu (1-3), între acestea intercalându-se reușita cugireanului G. Goronea (1-2), împotruva fostei echipe. la pauză fiind 2-3 (a punctat Șaucă).

Șut centrare Domșa (17), prin fața porții. Șut Șaucă (18), în diagonală, alături. Cap Tirla (19), la colțul scurt, parat de Cădar. Cugirenii solicită penalty la ciocnirea dintre Cadar și M. Domșa, o ciocnire violentă la o minge aeriană (26), poretarulș busculându-l pe atacant. Cap alături, din apropiere S. Itu (29). La 2-3. Paleoca scoate de pe linia porții, reluarea cu capul trimisă de P/ Păcurar (45)

Actul secund debutează cu ocazie mare semnată de M. Domșa (47) – șut puțin alături la o „așezare” Udrea, ce a trecut vârf de atac. Cugirul egalează și domină: M. Domța (67) – șut pe jos, prins de portar și P. Păcurar (60 – șut din 11 metri mult peste! Gol marcat de Șaucă (63) – a deviat șutul lui Udrea, dar anulat pe motiv de ofsaid. Șaucă )70) – incursiune de semzație, cursă de 30 de metri, închieată cu un șut alături din postură de singur cu portarul. Tirla (73) – cap în transversală din 5 metri, la cornerul lui P. Păcurar. Roman (90+1), ultima ocazie, la cornerul lui Giurgiu.

• 1-0, MIN. 3: UDREA reeia plasat din 8 metri, pasa excelentă din stânga trimisă de P. Păcurar

• 1-1. MIN. 12: execuție magnifică D. GHIȚĂ, reluare cu călcâiul, din careul mic, cu boltă, la un corner executat de Al. Giurgiu din stânga

• 1-2, MIN. 21: G: GORONEA finalizează în poarta goală, o pasă din stânga venită de la Guț

• 1-3, MIN. 38: șut extraodinar Al. GIURGIU de la 30 de metri, pe jos,în dreapta portarului.

• 2-3, MIN. 40: ȘAUCĂ, scăpat în dreapta, șut sub bară, din unghi

• 3-3, MIN. 50: P. PĂCURAR transformă un penalty obținut de M. Domșa în duel cu Paleoca

• 4-3, MIN. 81: BOLDEA șut de la 20 de metri, în dreaptav portarului

Au evoluat echipele:

Metalurgistul: Jisa – Dohotariu, Vlădia, S. Itu, Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, Udrea (87, I. Grozav), Tîrla (75, Bura; 79, Haj) – P. Păcurar, M. Domșa (75, Cocan); rezerve Perjeriu, Șuteu,Selagea, M. Neagu, N. Lazăr Antrenor principal Lucian Itu.

CS Ocna Mureș: Cadar – Gorba, Cimpoieșu (51, Al. Țăranu), Paleoca, D. Mic – Al. Giurgiu/ cpt, Socaci – G. Goronea (67, Roman), Guț (51, Ceaca), Căt. Creț (79, Coltor) – D. Ghiță (67, Ad. Coman); rezerve R. Stângă, Cioargă, Bucșa, Oprinca. Antrenor Dan Roman.

Arbitri M. Ardelean (Arad), A. Revnic (Cluj-Napoca), A. Mureșan (Florești) Observatori M. Bordean (Sibiu), C. Mardan (Făgăraș)

Avertismente: Boldea (53)/ D. Mic (67).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir