Rămâi conectat

Sport

„Roș-albaștrii” se impun în primul „Derby de Alba”, al returului: Metalurgistul Cugir – Unirea Alba Iulia 2-0 (2-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a câștigat, astăzi, sub Drăgana, primul derby „de Alba” al returului, scor 2-0 (2-0), cu Unirea Alba Iulia, partidă decisă de golurile foștilor uniriști Ciprian Selagea (32, penalty, ușor acordat) și Ionuț Grozav (45), un joc ce a fost la un pas să nu se dispute.

Meciul de sub Drăgana, început cu 29 de minute întârziere, putea să intre în istorie fotbalului românesc, întrucât centralul a avut probleme cu vizele medicale ale celor două formații.

Cugirenii s-au impus pentru a 4-a oară consecutiv în fața rivalilor din Cetatea Marii Uniri, iar „lanterna roșie”, ce a încercat să pună probleme, a fost cu gândul la duelul de foc, de „totul sau nimic” cu Viitorul Cluj, de runda viitoare, uniriștii având un singur punct în ultimele 6 dispute. Dacă Sebastian Itu (15 ani, fiul antrenorului Lucian Itu) a bifat primul meci în Liga a 3-a, „alb-negrii” au apelat în final la trei tineri, An. Moldovan, Jurj și Oneț – debutanți pe a treia scenă.

Partida dintre Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia a fost la un pas să nu se dispute, dintr-un motiv incredibil, unic la un joc de fotbal! În etapa a 2-a a returului, centralul M. Spînu (București) a considerat că cele două echipa nu au vize medicale conforme cu regulamentul și nu a dorit să dea drumul jocului. Mai precis acesta s-a legat de faptul că pe stampila aplicată de medicul sportiv Ana Țăran, la care apelează de ani buni toate echipele din Alba, din  Liga a 3-a, volei sau baschet sau handbal, nu apare cuvântul „clinică”!!!  Momente de confuzie, ce au indus în eroare pe cei prezenți, de la oficiali și antrenori, până la persoanele din tribune.Ce s-ar fi întâmplat, de pildă, dacă nu s-au fi jucat? Cine ar fi pierdut la „masa verde” și cum erau analizate rezultatele din anterioarele etape?

Asta întrucât este etapa a 11-a a Ligii a 3-a și până în prezent cele două conjudețene au evoluat în aceleași condiții, fără a avea probleme sesizate de precedentele brigăzi delegate! După lungi inistențe, în cele din urmă, după ce s-a apelat la informări dinspre FRF și Comisia Centrală a Arbitrilor, centralul a cedat și a permis să se dispute partida, care a început cu 29 de minute întârziere.

• 1-0, MIN. 32: SELAGEA a transformat un penalty, în stânga lui Bartok. După gol, fostul căpitan al Unirii nu s-a bucurat în semn de respect fată de fosta echipă. Lovitura de pedeapsă a fost extrem de ușor acordată, o decizie controversată, la o intervenție a lui Mocan, considerată henț, la un șut al unui adversar

• 2-0, MIN. 45: I: GROZAV, un alt fost unirist, a marcat cu un șut de la 30 de metri în dreapta portarului

La reluare, prima ocazie Bîrdea (56) – șut peste transversală de la 20 de metri. M. Lupu (66) a șutat de la 16 careuluib puțin peste. M. Lupu (87) – reluare cu capul puțin alături

În minutul 4, Tăban a șutat în transversală de la 16 metri. S. Tineiu (6) scăpat singur perpendicular a șutat, dar a parat Opric. Bartok (18) intervenție excelentă la șutul lui Vitinha din unghi. Ocazie mare Fetița (24) reluare la colțul lung, reflex extraordinar R. Opric. După deschiderea scorului Bârdea (36)a șutat puțin peste transversală de la 20 de metri

În formula gazdelor, debutant în Liga a 3-a, este Sebastian Itu (15 ani și 7 luni), fiul antrenorului principal al gazdelor Lucian Itu. În finalul meciului a debutat în eșalonul terț și uniristul Andrei Moldovan (18 ani).

Au evoluat echipele:

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Tăban (82, Vlădia), S. Itu (82, L. Contra), I. Grozav, Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, P. Păcurar (82, Udrea), Nicula (64, Andriuc) – Selagea (64, Cocan), M. Lupu; rezerve: Perjeriu, M. Neagu, Al. Popescu, Tănăsescu. Antrenor Lucian Itu – principal.

Unirea Alba Iulia: Bartok – Hai (90, Jurj), Mâlnă, Al. Giurgiu/cpt, V. Codrea, Mocanu – S. Tineiu (46, Bakcsi), Dehelean (90, Oneț), Bîrdea, Pocol (82, An. Moldovan) – Fetița. Pe bancă: Sîntoma,  Oneţ, Jurj, Lupea, C. Dănilă, Cl. Morariu. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Arbitri M. Spînu, D. Călin, S. Oancea (toți București) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), S. Găman (Tg. Jiu).

Avertismente: Boldea (23), M. Lupu (51)/ Mocan (32).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Victorie la limită, împotriva „lanternei roșii”: Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 1-0 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a învins astăzi, la limită, în ultima reprezentație internă din acest an, pe Viitorul Cluj, scor 1-0 (0-0), unicul gol al întâlnirii fiind semnat de Paul Păcurar. La despărțirea de fani, „roș-albaștrii” aveau nevoie ca de aer de cele 3 puncte pentru a ieși din pasa proastă.

După o primă repriză fără gol, amfitrionii s-au descătușat la reluare și au dominat copios, ratând o sumedenie de ocazii în asaltul permanent la buturile lui Borz. Tăban și Șaucă au trimis în bară, între aceste situații intercalându-se golul lui P. Păcurar (67, prima reușită stagională) – șut din careul mic, după o fază prelungită de atac.

Adversarul a fost unul facil, “lanterna roșie”, care a înregistrat 5 înfrângeri succesive și un singur punct acumulat în 8 întâlniri (singura victorie stagională a trupei conduse de Marius Popescu s-a înregistrat în tur!).

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Vitinha – Tăban, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu, Șaucă/ cpt, Cocan; rezerve Perjeriu, L. Itu, Kiraly, M. Neagu, Bura, Cârloanță, Ad. Coman, R. Păcurar, Selagea. Antrenor Ion Ilie.

Viitorul Cluj: Borz – Milandru, Milchiș, Podea, Șerbănescu, Oargă, Morariu, Calo/ cpt, Herciu, Iepure, Doroftei; rezerve Simedru, Blidărean, Judea, Resteșan, Benke, D. Mureșan, Harangozo, Cozac, Gadzhymuradov. Antrenor Marius Popescu.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Cugirenii Laurențiu Rădițoiu și Ioan Topârcean, pe primele locuri la concursul de șah „Palia Orăștie”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, a avut loc în Municipiul Orăștie, concursul de șah rapid „Cupa Palia Orăștie” ediția I-a.

La eveniment au participat 70 de jucători legitimați (de la 7 ani la peste 70 de ani) din 6 județe ale țării.

Din Cugir, cunoscutul șahist, Laurențiu Rădițoiu de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a urcat pe prima treaptă de pe podium la veterani (jucători peste 60 de ani) fiind cel mai bine situat în clasamentul general ( locul 9, cu 4 puncte din 6 partide).

Colegul său, Ioan Topârcean, un alt pasionat al sportului minții, legitimat tot la CS „Metalurgistul” Cugir s-a clasat pe locul 2 la categoria veterani.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albastrii” învinși la scor de neprezentare, pe „Cetate”: CSU Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 3-0 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Roș-albaștrii” au pierdut astăzi meciul disputat cu CSU Alba Iulia, echipa albaiuliană făcând un mare pas spre calificarea în play-off-ul seriei a IX-a a Ligii a 3-a, câștigând pe „Cetate”, de o manieră categorică, derby-ul „de Alba” cu conjudețenii de la Metalurgistul Cugir, scor 3-0 (0-0).

Partida s-a aflat sub semnul echilibrului în prima repriză, cu un mic plus pentru oaspeți, care au fost mai periculoși în unele situații, astfel încât la pauză s-a intrat cu scor alb pe tabelă. Repriza secundă a aparținut însă în totalitate echipei antrenate de Bruno Vienescu, care a deschis scorul imediat după ieșirea de la cabine, prin Marian Șerban (min. 46), a majorat avantajul prin Valentin Serebe (minutul 53) printr-un șut spectaculos de la 30 de metri și, după mai multe ocazii clare irosite, au stabilit scorul final de 3-0 prin Balint Gilyen (min. 83).

Victorie concludentă și meritată în final pentru CS Universitar, care reușeste să urce o poziție în clasamentul seriei, până pe locul 2, cu o linie cu 7 victorii, 3 egaluri și 3 înfângeri și 24 de puncte acumulate.

Au evoluat formațiile:

CSU Alba Iulia: Gal – Cunțan (46, Fofana), Niakate, R Popa, Cisse (73 Bucurică), Todoran (46, Serebe), M. Șerban, Giurgiu / cpt., Pântea, Bidulescu (77, Gilyen), Tronea (46, D. Trifu). Pe bancă: Al. Șerban, Kouadio, E. Vlad, Vasinc. , Antrenor principal Bruno Vienescu.

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu (88, R. Păcurar), Vl. Popa, Vitinha, M. Udrea, P. Păcurar, Cocan, Adr. Coman (73, Hăprianu), Șaucă / cpt., Tăban (42, Selagea). Pe bancă: Perjeriu, Al. Kiraly, Șuteau, M. Neagu, L. Itu, Bura. Antrenor Ion Ilie.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir