Rămâi conectat

Sport

„Roș-albaștrii”, eliminați din Cupa României: CS Ocna Mureș – Metalurgistul Cugir 4-3 (1-2)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Nebunie, în turul secund al Cupei României la disputa dintre CS Ocna Mureș și Metalurgistul Cugir.

Ocnamureșenii au invins cu 4-3 (1-2), după ce au fost conduși la două goluri diferență, cu un hat-trick reușit de D. Ghiță, profitând de faptul că „roș-albaștrii” au evoluat în inferioritate de la finele primei reprize, când Dohotariu a fost eliminat direct după o fază confuză.

Cu două formule alcătuite de Dan Roman și Lucian Itu din multe rezerve, comparativ cu prima rundă a Ligii 3, meciul a debutat în nota de dominare a vizitatorilor, ce s-au detașat rapid prin dubla lui Udrea, realizată în numai 5 minute.

• Eliminarea lui Dohotariu, momentul crucial

“Remontada” ocnamureșeană a dedbutat la finele primei reprize când D. Ghiță (41) a redus ecartul pentru ca imediat Dohotariu să vadă roșu, încercând să ia balonul unui adversar. “Soda dragă’ și-a revenit miraculos, iar Cugirul a pălit încet, în inferioritate. Daniel Ghiță (19 ani), împrumutat de la CFR Cluj, a realizat hat-trick-ul, punctând în minutele 47 și 56, iar asistența s-a încins. Al. Giurgiu a lovit bara, “alb-albaștrii” au preluat timona și chiar s-au distanțat, de la 0-2 făcându-se 4-2. Au mai punctat Căt. Creț (64) și Tîrla (69), meciul fiind pe muchie de cuțit până în final. CS Ocna Mureș s-a calificat în etapa a 3-a și are șansa să aducă, în 13 septembrie, o echipă de Liga 2 în fața propriilor fani.  “Un meci spectaculos, cu multe răsturnări de scor. Până la 0-2 noi am avut două ocazii, apoi ne-am revenit, am profitat de superioritatea numerică și am crescut nivelul jocului. A intervenit o relaxare la 4-2, lucru care nu-mi place, dar sunt bucuros că am reușit să ne calificăm”, a spus Dan Roman.

Raportat la aspectul jocului, nu meritam să pierdem, în final, în inferioritate având 3 ocazii mari de a egala. Felicitări echipei din Ocna Mureș, bravo lor, și un parcurs cât mai lungă în Cupă.  Controlam jocul, dar ne-am relaxat la 2-0, a fost acea eliminare, am vorbit ceva la pauză, însă pe teren a fost altceva”, a precizat Lucian Itu.

CS Ocna Mureș: R. Stângă – Gorba, Cimpoieșu, Al. Țăranu (55, Al. Giurgiu), Căt. Creț, G. Goronea (55, Ceaca), Guț, Socaci, Paleoca, Coltor (76, Cioargă), D. Ghiță (90+2, Oprinca, debut); rezerve M. Țăranu, Bucșa, D. Roman. Antrenor Dan Roman. Metalurgistul:  Csapo – Haj (81, Bura, debut), Dohotariu, I. Grozav, Șuteu (73, Vitinha) – Udrea, Boldea, M. Neagu/ cpt (54, Vlădia), Căt. Pop (54, Tîrla), Cocan, M. Domșa (73, P. Păcurar); rezerve Perjeriu, S. Itu, L. Itu, Topor. Antrenor Lucian Itu.

Este și miză financiară la mijloc, FRF premiind calificarea în etapa superioară, dar mai ales oportunitatea unui duel, în 13 septembrie, cu o grupare din eșalonul superior (în turul 3 participă 29 de echipe calificate din turul secund și celelalte 19 formații din Liga 2).

Arbitri Cl. Ștef, C. Bojan (ambii Tg. Mureș), R. Moldovan (Sâncraiu de Mureș) Observator V. Hrițac (Simeria).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir