Rămâi conectat

Sport

„Roș-albaștrii”, doar egal pe „Cetate”: CSU Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 0-0

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir și CS Universitatea Alba Iulia au remizat alb, pe “Cetate”, un egal ce nemulțumește ambele tabere, dar mai ales pe cugireni.

 

Prima repriză s-a desfășurat în nota de dominare a vizitatorilor, după pauză CSU a echilibrat disputa, însă portarul Florin Șerban a salvat un punct pentru albaiulieni prin două intervenții de senzație. P. Păcurar (3) – șut peste bară. Costiniuc (5) a avut o incursiune periculoasă, revendicând un penalty. Tîrla (7) – șut din unghi, prins de Șerban. Tirla (15) – ocazie bună, șut din 7 metri blocat de Cunțan. M. Domșa (22) a trimis puțin alături, din interiorul careului. „Liberă” P. Păcurar (36) de la 18 metri, prinsă de Fl. Șerban. Oaspeții au solicitat penalty la reluarea lui M. Domșa (40) în mâna unui apărător

Frențiu (53) – șut din unghi, în plasa laterală. Uriașă ocazie pentru Metalurgistul (75) – mingea s-a plimbat pe linia porțâi, iar Șerban a intervenit la șuturile lui Cocan și Udrea! Ad. Hăprian (77) – reluare defectuoasă cu capul, din careul mic. Iarși intervenție de senzație realizată de Șerban în fața lui Udrea (81) – șut din 12 metri, după o acțiune excelentă. Bura (89) a irosit o altă ocazie rarisimă, scăpat singur cu poratrul a tras pe lângă.

Au evoluat formațiile:

CSU Alba Iulia: Fl. Șerban – Cunțan, Kilyen, Ionică, Bucurică/ cpt – Frențiu (90+3, Vl. Popa), Al. Petresc, Adjani (46, Ad. Hăprian), Herci (46, Șulea), Vl. Domșa (90+3, Bodea) – Costiniuc (63, Amihăiesei); pe bancă: Spînu,  Al. Albu, Ov. Truță, Al. Costea. Antrenor Mihai Manea.

Metalurgistul Cugir: Jisa – Haj, Dohotariu, Vlădia,  Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, Udrea (81, Șuteu), Tîrla (81, Bura) – P. Păcurar, M. Domșa (65, Cocan); rezerve: Csapo, M. Neagu, Selagea,S. Itu, L. Itu, I. Grozav. Antrenor principal Lucian Itu.

Avertismente: V. Domșa (24), Adjani (43), Costiniuc (50), Șulea (86)/ Haj (23), P. Păcurar (62), Boldea 983).

Arbitri G. Roman (Timișoara), B. Vasile (Sibiu), Ioana Nistor (Orlat) Observatori L. Szanto (Tg. Mureș) M. Nădășan (Țaga).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir