cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » România trebuie să își dezvolte cat mai rapid un sistem de îngrijiri paliative

România trebuie să își dezvolte cat mai rapid un sistem de îngrijiri paliative

Publicat în 06.12.2015 la ora 11:14

terezia boruahCu câteva zile în urmă s-au încheiat la Iași, Conferințele Institutului Regional de Oncologie, manifestare cu caracter pluridisciplinar, care a reunit peste 1000 de specialiști oncologi, medici interniști si chirurgi din țară și străinătate.

Eforturile manifestarii au fost concentrate în direcția promovarii ultimelor descoperiri in domeniul biologiei tumorale, a prevenției, a diagnosticului, a tratamentului locoregional si sistemic, dar și a îngrijirii paliative a bolnavului cu cancer.

Organizatorii, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Grigore T. Popa Iași’’, Institutul Regional de Oncologie Iasi și Asociația Institutului Regional de Oncologie Iași  și-au propus în acest an să-i conecteze pe toți participanții prezenți la eveniment, la ultimele informții privind  atât teoria cât și practica oncologică, păstrând clar scopul final al acestui vast demers științific: binele pacientului.

Manifestarea s-a bucurat de o largă participare natională si internațională, din rândul medicilor români făcând parte: prof. dr. Irinel Popescu – specialist în transplantul hepatic, prof dr. Silviu Constantinoiu- specialist în chirurgia oncologică a esofagului, prof. dr. Constantin Ciuce – specialist in chirurgia oncologică microvasculară, prof. dr. Cornel Iancu – specialist in chirurgia oncologică pancreatică. Un plus de valoare științifică a adus evenimentului prezența invitaților din afara țării, nume sonore în oncologie și specializările medicale conexe: prof. dr. Arzu Topeli-Turcia, prof. dr. Carlo Castro-Italia, prof. dr. Joseph Fabre și prof. dr. Franck Pages (Franta), Wojciech Polkowski (Polonia), Giovani Rosto (Italia), prof. dr. Șerban Stoica (Anglia). Printre participantii de marca s-a numarat si doamna prof. dr. Michaela Berkovic, președinta Asociației de Medicina Paliativă din Israel și reputat membru al Academiei Medical Center Hospital din Tel Hashomer, care a subliniat în cadrul unei conferințe faptul că Romania trebuie să își dezvolte cat mai rapid un sistem de ingrijiri paliative, avand in vedere fenomenul îmbătrânirii populației.

Dr. Terezia Boruah
Medic chirurg – Spitalul Orășenesc Cugir

Facebook 

Acest articol a fost citit de 189 ori

România trebuie să își dezvolte cat mai rapid un sistem de îngrijiri paliative
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.