cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Ritm susţinut pentru finalizarea investiţiei la maternitatea de purcei din Şibot

Ritm susţinut pentru finalizarea investiţiei la maternitatea de purcei din Şibot

Publicat în 05.04.2014 la ora 12:00

SIPIGFERM SibotLa SC SIPIGFERM Şibot, societate destinată creşterii şi îngrăşării porcilor, se află în stadiu avansat lucrările din cadrul investiţiei sectorului pentru reproducţia suinelor.

Un demers care, potrivit managerului unităţii, ing Alexandru Szekely, are drept scop asigurarea necesarului de purcei în maternitatea fermei, eliminând prin această măsură importul şi realizarea unor producţii de carne la un preţ competitiv.
După cum am constatat la faţa locului, construcţiile începute în cursul anului trecut, constând într-o hală de reproducţie pentru cele 680 de scroafe şi o maternitate cu capacitate pentru 1792 de purcei, sunt aproape gata. „Acum ne aflăm în stadiu de utilare cu echipamente tehnologice, instalaţii electrice şi sanitare, activităţi destul de importante dar la fel de necesare pentru punerea în funcţiune a investiţiei. Urmează să ne hotărâm asupra alegerii tipului de matcă pentru reproducţie, astfel ca până în luna octombrie a.c., să începem popularea uneia dintre hale cu efectivul de scroafe pe care ni le-am propus. Hala va fi compartimentată în 3 sectoare cu câte două compartimente pe fiecare sector: montă, scroafe gestante şi maternitate. La aceasta se adaugă o hală mai mică, un sector ce are rolul de creşă pentru purcei şi care are, la rândul său, două compartimente”, ne-a declarat Alexandru Szekely. De la şeful de fermă am mai aflat că în continuare au loc lucrări interioare de finisare, se lucrează la infrastructura zonei, precum şi la depozitul (laguna) pentru dejecţii. În ceea ce priveşte sectorul de creştere şi îngrăşare porci, am aflat că ferma numără la ora actuală 2.000 de capete, animalele urmând a fi valorificate înainte şi după sărbătorile pascale. În mai, va avea loc o nouă populare cu purcei, ultima livrare fiind în cursul lunii august. „Vom avea şi o pauză, inconvenabilă pentru noi din punct de vedere financiar, până în octombrie, lună în care intrăm pe activitatea de creştere şi îngrăşare a purceilor din maternitatea fermei noastre”, a conchis managerul societăţii.

Acest articol a fost citit de 666 ori

5.0
02

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.