cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Revoluţionarii din Cugir au cerut consiliului local scutirea de la impozitul pe clădiri şi terenuri

Revoluţionarii din Cugir au cerut consiliului local scutirea de la impozitul pe clădiri şi terenuri

Publicat în 12.01.2017 la ora 10:00

Vicepreședintele Asociației de revoluționari, „21 Decembrie 1989” Cugir, Ioan Cristea, a cerut într-o recentă ședință a legislativului local să aprobe scutirea de la impozitele datorate pentru clădiri și terenuri de către revoluționarii din localitate.

Cristea a făcut acest apel în numele asociației locale, amintind că orașul Cugir a fost declarat „Oraș Martir” iar membrii acestei organizații au statutul de „luptători cu rol determinant”. El a invocat faptul că noul Cod fiscal prevede scutiri de impozit pentru mai multe categorii, inclusiv pentru revoluționari, cu precizarea ca anual consiliile locale să aprobe aceste scutiri. Răspunsul la respectiva solicitare a venit din partea primarului Adrian Teban, care a precizat că abordarea amintitei teme trebuie să aibă la bază un proiect de hotărâre inițiat de una sau mai multe persoane, care apoi să fie înaintat spre dezbatere consiliului local. Au existat și voci din partea unor aleși locali care au comentat solicitarea asociației cugirene, în contextul în care revoluționarii beneficiază deja de scutirea de impozit pe autovehicule, unele dintre mașini fiind de capacitate cilindrică destul de ridicată. După cum ne-a declarat Cristea, se vor face demersurile necesare încât la consiliul local să ajungă în termen cât mai scurt un proiect de hotărâre care speră că va fi susținut de consilieri.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 147 ori

Revoluţionarii din Cugir au cerut consiliului local scutirea de la impozitul pe clădiri şi terenuri
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.