cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Revoluția din Decembrie 1989 celebrată la Cugir. Slujbe religioase și depuneri de coroane, la troița din fața Primariei și la sediul Poliției orașului

Revoluția din Decembrie 1989 celebrată la Cugir. Slujbe religioase și depuneri de coroane, la troița din fața Primariei și la sediul Poliției orașului

Publicat în 21.12.2018 la ora 20:46

Ceremonii consecrate comemorării eroilor Revoluției din Decembrie 1989, s-au desfășurat vineri, 21 decembrie 2018 și în orașul Cugir și au cuprins ca în fiecare an, două momente:

Primul moment s-a petrecut în curtea sediului Poliției orașului Cugir, începând cu ora 12,00, locul unde în urmă cu 29 de ani, au fost uciși, comandantul Miliției Cugir, căpitanul Valentin Pop și subofițerul Ilie Staicu.

În memoria celor doi foști lucrători ai Ministerului de Interne au avut loc, un parastas de pomenire oficiat de preotul paroh părintele Pintea Dumitrean și depuneri de coroane la crucea ridicată în curtea instituției. A fost un eveniment emoționant, la care au luat parte oficialități locale, reprezentanți ai revoluționarilor, ai IPJ Alba, ai Poliției și ai Jandarmeriei orașului Cugir, precum și membri ai ai familiilor celor doi polițiști care au pierit în timpul tragicelor evenimente din seara zilei de 21 Decembrie 1989.

Cel de-al doilea moment s-a consumat începând cu ora 14,00, la troița din fața Primăriei Cugir, acesta fiind deschis prin intonarea Imnului Național al României, după care, au fost depuse coroane de flori din partea: Consiliului Județean Alba, Asociației de Revoluționari „21 Decembrie 1989” Cugir, Primăriei și Consiliului Local Cugir, a formațiunilor politice din orașul Cugir, PSD, PNL, ALDE, a Asociației PRO Cugir și CARP Cugir.

Manifestarea a fost urmată de o slujbă de pomenire a eroilor martiri oficiată de preotul greco-catolic părintele paroh Viorel Codrea. Au luat parte la slujbele de comemorare și au depus coroane: reprezentanții Consiliul Județean Alba (Ioan Dumitrel – președinte, Marius Hațegan – vicepreședinte, consilierii județeni Cătălin Comșa și Dan Cherecheș), primarul și viceprimarul Cugirului, Adrian Teban, respectiv Călin Furdui, Comisar șef  de Poliție, Florin Constantin Dogaru – șefului IPJ Alba, Subcomisar de poliție, Adrian Popa – șeful Poliției orașului Cugir, Cornel Murg – director cabinet Cancelaria Instituției Prefectului Alba, Comisar șef (r) Laurențiu Crișan – reprezentant Instituția Prefectului Alba, Aurel Voicu președintele Asociației Pro Cugir, Vistian Blaga – Președintele CARP Cugir, Liviu Bulzan și Ioan Cristea – președintele, respectiv vicepreședintele Asociației 21 Decembrie 1989 Cugir, consilieri locali și revoluționari.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 502 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.