Rămâi conectat

Actualitate

Revoluția din Decembrie 1989 celebrată la Cugir. Slujbe religioase și depuneri de coroane, la troița din fața Primariei și la sediul Poliției orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ceremonii consecrate comemorării eroilor Revoluției din Decembrie 1989, s-au desfășurat vineri, 21 decembrie 2018 și în orașul Cugir și au cuprins ca în fiecare an, două momente:

Primul moment s-a petrecut în curtea sediului Poliției orașului Cugir, începând cu ora 12,00, locul unde în urmă cu 29 de ani, au fost uciși, comandantul Miliției Cugir, căpitanul Valentin Pop și subofițerul Ilie Staicu.

În memoria celor doi foști lucrători ai Ministerului de Interne au avut loc, un parastas de pomenire oficiat de preotul paroh părintele Pintea Dumitrean și depuneri de coroane la crucea ridicată în curtea instituției. A fost un eveniment emoționant, la care au luat parte oficialități locale, reprezentanți ai revoluționarilor, ai IPJ Alba, ai Poliției și ai Jandarmeriei orașului Cugir, precum și membri ai ai familiilor celor doi polițiști care au pierit în timpul tragicelor evenimente din seara zilei de 21 Decembrie 1989.

Cel de-al doilea moment s-a consumat începând cu ora 14,00, la troița din fața Primăriei Cugir, acesta fiind deschis prin intonarea Imnului Național al României, după care, au fost depuse coroane de flori din partea: Consiliului Județean Alba, Asociației de Revoluționari „21 Decembrie 1989” Cugir, Primăriei și Consiliului Local Cugir, a formațiunilor politice din orașul Cugir, PSD, PNL, ALDE, a Asociației PRO Cugir și CARP Cugir.

Manifestarea a fost urmată de o slujbă de pomenire a eroilor martiri oficiată de preotul greco-catolic părintele paroh Viorel Codrea. Au luat parte la slujbele de comemorare și au depus coroane: reprezentanții Consiliul Județean Alba (Ioan Dumitrel – președinte, Marius Hațegan – vicepreședinte, consilierii județeni Cătălin Comșa și Dan Cherecheș), primarul și viceprimarul Cugirului, Adrian Teban, respectiv Călin Furdui, Comisar șef  de Poliție, Florin Constantin Dogaru – șefului IPJ Alba, Subcomisar de poliție, Adrian Popa – șeful Poliției orașului Cugir, Cornel Murg – director cabinet Cancelaria Instituției Prefectului Alba, Comisar șef (r) Laurențiu Crișan – reprezentant Instituția Prefectului Alba, Aurel Voicu președintele Asociației Pro Cugir, Vistian Blaga – Președintele CARP Cugir, Liviu Bulzan și Ioan Cristea – președintele, respectiv vicepreședintele Asociației 21 Decembrie 1989 Cugir, consilieri locali și revoluționari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir