cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Revelion 2020, la Cugir: Din păcate, tot mai puțini localnici au ieșit în stradă pentru a marca trecerea dintre ani

Revelion 2020, la Cugir: Din păcate, tot mai puțini localnici au ieșit în stradă pentru a marca trecerea dintre ani

Publicat în 01.01.2020 la ora 14:06

Din dorința de a păstra vie tradiția, câteva zeci de cugireni au ales și la finalul anului care s-a scurs, să petreacă la cumpăna dintre ani, Revelionul în stradă, (cu sticle de șampanie și de vin), punctul de întâlnire fiind ca de fiecare dată, platoul din fața Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”.  

Din păcate, numărul celor care participă la acest eveniment este de câțiva ani tot mai redus. Și asta, nu pentru faptul că nu ar exista atracție în a întâmpina începutul Anului Nou în acest fel, ci datorită disconfortului generat de zgomotul infernal al petardelor care transformă zona din „piața bradului”, într-un adevărat „teatru de război”.

Am întâlnit oameni din oraș, dar și alți oaspeți ai Cugirului, care s-au arătat indignați de ceea ce se întâmplă la Cugir în noaptea de Revelion și care  ne-au declarat că nu vor mai participa niciodată la aceste momente de spaimă.

S-a văzut clar, cum spectacolul atrăgător al focului de artificii organizat de primăria Cugir a fost alterat la cea mai înaltă cotă de bubuiturile infernale produse de materiale pirotehnice interzise, aruncate în stradă în fața celor prezenți, de copii, dar mai ales de mulți adulți lipsiți de responsabilitatea faptelor lor. Iar practica cu petardele se întâmplă cu multă vreme înainte de Crăciun, fie pe timp de zi sau de noapte, fără ca autoritățile competente să intervină pentru a stopa acest fenomen.

Era să uit… Poliția a „acționat” totuși. În urmă cu un an, doi lucrători ai Poliției Cugir (un ofițer și un subofițer) au au prins un grup de minori cu niște „pocnitori” nepericuloase, i-au săltat (în mod discreționar), înghesuindu-i într-o mașină a poliției, după care le-a întocmit dosare penale.

Revoltător este faptul că persoana care comercializa produsele pirotehnice (surprinsă prntr-un flagrant, la fața locului), n-a pățit absolut nimic. Dovada fiind aceea că nu apare cu dosr penal la parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, potrivit Portalului instanțelor de judecată.

La final, în jurul orei 01.00, cei prezenți au părăsit platoul, după ce s-au răzbunat pe anul care a trecut, într-un mod cât mai original, aruncând pe stradă și pe trotuare, sticle goale de șampanie și pahare, tot ca un simbol al obișnuitei tradiții, la cumpăna dintre ani.

La Mulți Ani!
Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 2823 ori

Comentarii

Un Comentariu la Revelion 2020, la Cugir: Din păcate, tot mai puțini localnici au ieșit în stradă pentru a marca trecerea dintre ani

  1. Ccosmin Răspunde

    06.01.2020 la 11:23

    Domnule Predescu, cât de legal este să publicați fotografii cu persoane cărora nu le-ați cerut acordul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.