cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Reuniune a Grupului de Lucru Local pentru incluziunea cetățenilor aparținând minorității rome la Cugir

Reuniune a Grupului de Lucru Local pentru incluziunea cetățenilor aparținând minorității rome la Cugir

Publicat în 18.03.2016 la ora 17:07

femei-rome-2015În prezența primarului Adrian Teban și a viceprimarului Horia Rotche, sala de ședințe a Primăriei Orașului Cugir a găzduit, ieri, o reuniune a ”Grupului de Lucru Local pentru incluziunea cetățenilor aparținând minorității rome”, demers aprobat prin hotarâre a Consiliului Local al Orașului Cugir.

Pe agenda dezbaterii s-au aflat problem care vizează: infracționalitatea la nivelul orașului Cugir, prevenirea si combaterea consumului de etno-botanice în localitate, efectuarea de reparații la strada George Coșbuc, conectarea la canalizare a strazilor Ciprian Porumbescu și Răchiții, implementarea în cadrul Școli Gimnaziale „Singidava” de programe „A doua șansă” și „Școală dupa școală”.

Potrivit directivelor stabilite, Grupul de Lucru Local are ca atribuții: elaborarea planului de măsuri privind incluziunea cetățenilor români apartinând minoritații rome prin armonizarea principalelor nevoi identificate la nivelul Grupului de Inițiativă Local, cu măsurile prevazute în Strategia Guvernului României de Incluziune a cetățenilor romăâni aparținând minorității rome pentru perioada 2015-2020; introducerea Planului local de acțiune privind incluziunea romilor în strategia de dezvoltare a localității; monitorizarea implementării măsurilor din planul de acțiune locală si formularea de propuneri in vederea imbunătățirii acestora.

La eveniment au mai participat: reprezentanți ai Serviciului Public de Asistență Socială-coordonatori ai activitatii de la Baia sociala: Adriana Crișan, și Cristian Roman, Aociatia RomCRUC (Ioan Lup), reprezentanți ai Partidei Romilor „Pro Europa” (președinte Sorin Borca, vicepresedinte Mircea Bodor), Școala Gimnazială “Singidava” (dir. prof. Rozalia Mihu, prof. Delia Niculaș, mediator școlar Gabriela Pienar), Școala Gimanzială nr. 3 (dir. Stela Țârlea), colegiul “I.D. Lazarescu” (prof.ing. Dan Cherechş, prof. Diana Roşu), Poliția orasului Cugir (comisar Horia Simedru) ,Spitalul orasului Cugir (Cristi Uritescu).

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 91 ori

Reuniune a Grupului de Lucru Local pentru incluziunea cetățenilor aparținând minorității rome la Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Un Comentariu la Reuniune a Grupului de Lucru Local pentru incluziunea cetățenilor aparținând minorității rome la Cugir

  1. NIK Răspunde

    21.03.2016 la 13:35

    Da grei mai sinteti de cap !! De atitia ani faceti acelasi lucru cu tigani si tot degeaba sau asta ie un alt motiv de a minca bani Cugirenilor .

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.