cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Rețelele de apă și de canalizare menajeră din Tărtăria și Săliștea, extinse prin PNDL II

Rețelele de apă și de canalizare menajeră din Tărtăria și Săliștea, extinse prin PNDL II

Publicat în 20.03.2019 la ora 12:00

Rețele de apă potabilă și canalizare menajeră în localitățile Tărtăria și Săliște vor fi extinse. Lucrările sunt executate în două etape. În etapa întâi va fi extinsă rețeaua de apă, vor fi executate branșamentele și va fi amenajată o stație de pompare.

În a doua etapă vor fi executate lucrările de  extindere a rețelei de canalizare, vor fi făcute racordurile și va fi amenajată stația de pompare a apelor uzate. Extinderea rețelei de alimentare cu apă se va face pe o lungime de 1520 m.

Rețeaua de canalizare va fi amenajată pe o lungime de 453 metri pe străzile Principală și Roșia, din satul Tărtăria, și pe strada Drejman din Săliște. Va fi păstrată sursa de apă, respectiv din rețeaua de alimentare cu apă potabilă a comunei Săliștea.

Vor fi trase  conducte de distribuție din polietilenă de înaltă densitate pe strada Principală din Tărtăria, pe o lungime de 190 m; pe strada Roșia din Tărtăria, pe o lungime de 970 m; pe strada Drejman din Săliștea, pe o lungime de 360 m.

Conducta de refulare din polietilenă de înaltă densitate va fi montată în capătul străzii secundare, Drejman, pe o lungime de 120 m. Va fi extinsă rețeaua de canalizare pe strada Principală din localitatea Tărtăria, pe o lungime de 175 m. Pe strada secundară Drejman vor fi trase mai multe conducte din PVC de diametru mare, pentru canalizare.

Proiectul ”Reţele de canalizare şi staţie de epurare în localităţile Săliştea şi Tărtăria -comuna Săliştea” a fost finanțat de Guvernul României, prin PNDL II, ”Alocații de la bugetul de stat 2015-201” cu 970.070 de lei.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 89 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.