cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Rețeaua școlară din Cugir (2020 – 2021) – sub spectrul incertitudinilor

Rețeaua școlară din Cugir (2020 – 2021) – sub spectrul incertitudinilor

Publicat în 21.09.2019 la ora 10:18

La sediul Primăriei Cugir a fost convocată miercuri, 18 septembrie 2019, o ședință de lucru (prezidată de viceprimarul Călin Furdui) cu școlile orașului Cugir, în vederea reanalizării listei unităților de învățământ propuse pentru reorganizare în anul școlar 2020 – 2021.

Au fost prezenți directorii școlilor gimnaziale: „Iosif Pervain”, Școala Gimnazială „Singidava”, Școala Gimnazială nr. 3, Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” și Liceul Teoretic „David Prodan”.

Convocarea s-a făcut în contextul apariției Ordinul Ministrului Educației nr. 5090/ 30 august 2019, care vizează „Metodologia privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2020 – 2021”.

Potrivit Insp. general adj. al ISJ Alba, prof. Monalisa Borza, administrațiile locale de la nivel județean au primit adrese prin care s-a solicitat ca până la data de 20 septembrie a.c, să analizeze situația menționată și să transmită ISJ Alba spre avizare propunerile noii rețele de școlarizare.

În cadrul discuțiilor s-au făcut referiri la perspectiva învățământului local în condițiile scăderii numărului de elevi, precum și găsirea de soluții pentru diminuarea acestor efecte.

Conform informațiilor au fost făcute propuneri, luîndu-se în calcul mai multe variante: Fiecare școală să asigure câte șapte elevi pentru a urma cursurile Liceului Teoretic „David Prodan” (instituție al cărui număr de elevi scade de la an la an); Comasarea dintre Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” și Liceul Teoretic „David Prodan”; Fuziune între Școala Gimnazială nr. 3 și Liceul Teoretic „David Prodan” și fuziune între Școala Gimnazială „Singidava” și Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu”.

A existat de asemenea propunerea, ca situația să rămână neschimbată, mergând pe soluția preocupărilor pentru atragerea spre învățământul liceal a mai multor elevi din Cugir și din localitățile învecinate. „A fost doar o discuție pe tema viitoarei rețele școlare, urmând ca aprobarea pe proiectul de hotărâre inițiat de primar să fie dată într-o viitoare ședință a Consiliului Local Cugir”, au precizat surse din cadrul participanților la reuniune.

Conatantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 232 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.