Rămâi conectat

Actualitate

Rețea care trafica droguri în zona Cugirului, destructurată de DIICOT Alba Iulia. Șase bărbați au fost condamnați la închisoare

cugirinfo.ro

Publicat

în

Șase bărbați au fost condamnați de magistrații Tribunalului Alba la închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, în formă continuată sau producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

În urma unor sesizări din oficiu cu privire la traficul de droguri din zona Cugir s-a constatat faptul că cei șase inculpați au constituit un grup infracțional organizat cu scopul introducerii în țară și apoi comercializării drogurilor pe piața negră.

În cadrul acestui grup, unul dintre inculpați, se ocupa de distribuția drogurilor, prin intermediul unor societăți de coletărie.

Marfa trimisă era preluată și vândută consumatorilor de către ceilalți cinci inculpați. Mai precis, coletele în care erau disimulate mari cantități de canabis erau ridicate de la firme de curierat.

După ridicare, drogurile erau verificate, cântărite și împărțite între membrii grupului, conform instrucțiunilor date de către unul din inculpați, apoi erau plasate pe piață. Banii obținuți din vânzarea drogurilor erau contabilizați, în principiu, de către un alt inculpat, acesta având și rolul de a-i colecta și de a-i trimite, conform înțelegerii, liderului.

Vânzarea drogurilor pe piața neagră reprezenta preocuparea celorlați membrii ai grupului.

Datele furnizate din percheziția informatică reprezintă aspecte probatorii relevante legate de activitatea grupului în perioada 2019 – 25.05.2021. Astfel, în urma percheziției informatice efectuate au rezultat date semnificative legate de activitatea grupului și de amploarea afacerii gestionată de inculpați în domeniul traficului de stupefiante.

Astfel, procedând la analiza probelor obținute din percheziția informatică constatăm că discuțiile dintre inculpați confirmă faptul că inculpatul se ocupa de contabilitatea întregii afaceri. Remarcăm în acest sens conversațiile purtate prin intermediul aplicației KIK în cuprinsul cărora apar capturi de ecran cu calcule în lei sau euro legate de marfa primită care era împărțită între membrii grupului, discuții legate de modul de împărțire a drogurilor, calcule legate de calitatea drogurilor primite, poze cu pungile cu marfă care urmează a fi împărțită.

Evidentă din această probă amploarea activității infracționale în care erau implicați membrii grupului, cantitatea mare de droguri pe care aceștia o traficau și veniturile obținute din această afacere. Calculele care apar în pozele de pe un caiet trimise în conversații pe care inculpații le aveau se referă la sume mari cuantificate în mii sau zeci de mii de euro. Fotografiile care sunt trimise în conversațiile dintre ei surprind cantități mari de droguri ambalate în pungi.

Decizia poate fi atacată cu apel.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Din fonduri proprii, Spitalul orășenesc Cugir a pus în funcțiune o spălătorie modernă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spălătoria care deservește Spitalul orășenesc Cugir a fost dotată recent, cu o mașină de spălat profesională și un uscător de rufe professional.

Potrivit echipei managereiale a unității de sănătate, la achiziția acestor utilaje s-a avut în vedere creșterea eficienței energetice, economisirea apei și a produselor chimice.

Totodată, prin acest demers s-a urmărit reducerea costurilor și sporirea productivității activităților din cadrul spălătoriei.

Spălătoria Spitalului orășenesc Cugir este organizată ca un serviciu unic în care se desfășoară: primire, dezinfecție, spălare, călcare, reparare și depozitare rufe”, a precizat conducerea unității.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

10 strazi din Cugir vor rămâne luni, 11 decembrie 2023, fără energie electrică, din cauza unor lucrări la mai multe transformaroare electrice din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Cugir vor rămâne fără energie electrică tinp de două ore, luni, 11 decembrie 2023, din cauza montării de concentratoare la mai multe transformatoare electrice.

„Luni, 11 decembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 se va face o întrerupere a energiei electrice pe străzile: Bălcescu, Înfrățirii, Victoriei (parțial), Gheorghe Doja, Viitorului, M. Sadoveanu (parțial), Al. Sahia, I.L. Caragiale, Stadionului și Tineretului, din cauza lucrărilor de montare concentratoare la postul trafo de unde sunteți alimentat”, a transmis Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P. Hașdeu al Academiei Române”, lansată la Salonul de Carte dedicat Zilei Naționale a României de la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cartea intitulată „Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P Hașdeu al Academiei Române”, scrisă de autorii originari din orașul Cugir, dr. Cristian Ioan Popa și prof. Petru Alin Teodorescu, a fost lansată vineri, la Salonul de carte dedicat Zilei Naționale a României.

Cartea valorifică cele trei răspunsuri trimise din Cugir, în anul 1885, la întrebările chestionarului lui B. P. Hașdeu, cel însărcinat să materializeze un proiect de dicţionar al limbii române iniţiat de regele Carol I şi pus în operă de Academia Română din Bucureşti.

Corespondenţii locali au fost învăţătorul Teodor Crişan, preotul greco-catolic Ioan Dreghiciu şi învăţătoarea Sofia Bria.

Răspunsurile lor vizează faţete extrem de diverse ale comunităţii cugirene tradiţionale, de la problemele de limbă, la cele legate de etnografie, tradiţii, folclor, credinţe, superstiţii, jocuri, port şi multe altele.

Aceste răspunsuri au venit nu doar din partea elitelor, care le-au consemnat, ci mai cu seamă de la oamenii simpli (de la şes sau de la munte), care le-au furnizat celor trei.

Autorii au urmărit să facă textul accesibil şi unui public neavizat, interesat de aceste valori, astfel încât şi cu ajutorul unor imagini de epocă să poată fi readusă la viaţă o lume altminteri greu de recuperat prin intermediul altor surse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir