cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Reprezentare de succes a spitalului din Cugir, la Conferinţa Naţională de Chirurgie de la Iaşi

Reprezentare de succes a spitalului din Cugir, la Conferinţa Naţională de Chirurgie de la Iaşi

Publicat în 18.10.2017 la ora 10:00

Recent, a avut loc la Iaşi, Conferinţa Naţională de Chirurgie, eveniment care a reunit specialişti de elită ai lumii chirurgicale româneşti şi internaţionale.

Temele centrale ale conferinţei au făcut referire la chirurgia minim invazivă a tubului digestiv şi complicaţiile chirurgiei peretelui abdominal. Pe lângă aceste teme centrale, manifestările ştiinţifice ale conferinţei au atins subiecte de preocupare intensă a chirurgilor, precum chirurgia tumorilor digestive. Prezentările ştiinţifice ale conferinţei au fost precedate de o serie de cursuri preliminare. Participantă la reuniunea din Dealul Copoului a fost şi medicul chirurg de la Spitalul Orăşenesc Cugir, dr. Terezia Mureșan (foto), care şi în acest an a continuat tradiţia participării cu lucrări ştiinţifice de specialitate în cadrul acestei întâlniri de elită a lumii medicale româneşti.

După cum ne-a relatat, domnia sa a participat la un curs legat de diagnosticul şi tratamentul acurat al tumorilor hepatice, precum şi la un curs de management al erorilor survenite în cazul politraumelor. „Am considerat necesară participarea la aceste cursuri, deoarece frecvenţa tumorilor hepatice, precum şi a cazurilor de politraumă au crescut mult în ultimii ani în oraşul nostru.

Astfel, o parte a cercetării preliminare din cadrul tezei mele de doctorat a fost prezentată în lucrările „Tratamentul modern al tumorilor stromale gastrointestinale în era medicinei personalizate. Rolul analizei mutaţionale a tumorilor stromale gastrointestinale” şi „Analiza factorilor de risc şi prognostici ai recurenţei după rezecţia tumorilor stromale gastrointestinale primare”. În cea de-a treia lucrare am prezentat „Rezolvarea chirurgicală a unor cazuri de polidactilie operate în spitalul Cugir”, a spus dr. Terezia Mureșan.

După cum ne-a mărturisit, lucrările sale s-au bucurat de aprecierea comisiei de specialitate din prezidiu, care a subliniat faptul că şi chirurgii pot să facă cercetare ştiinţifică de calitate, şi cu atât mai mult într-un spital de talia Cugirului. „Vreau să mai precizez că participarea mea la această conferinţă a fost un succes, deoarece am reuşit şi în acest an să reprezint la nivel naţional Spitalul Orăşenesc Cugir, dovedind din nou că medicina de performanţă se poate practica şi într-un spital aşa – zis de provincie”, a conchis chirurgul cugirean.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 926 ori

Reprezentare de succes a spitalului din Cugir, la Conferinţa Naţională de Chirurgie de la Iaşi
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.