Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Reprezentantele Județului Alba au participat la Conferința Națională a Ambasadorilor eTwinning și Erasmus, de la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, la Sibiu, ambasadorii eTwinning și Erasmus s-au întâlnit la evenimentul național dedicat lor, așteptat de atâta timp. O interesantă reuniune la care, din Jud. Alba, au luat parte  profesoarele Nicoletta Huștiuc, Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir și Corina Voicu, Liceul Tehnologic Aiud.

Este cunoscut faptul că eTwinning promovează colaborarea virtuală în proiecte europene  fără finanțare, însă plusul de valoare ca urmare a participării în aceste proiecte este implicit mai mare decât valoarea financiară, fără de care mulți nu mai fac mare lucru în zilele noastre.

Pentru cine nu știe eTwinning înseamnă colaborare, cooperare, prietenie și recunoașterea corectă a meritelor.

„Din categoria acestor ambasadori facem parte și noi deoarece vrem să știe toți, este activitate de voluntariat, neremunerată, însă suntem iremediabil îndrăgostite, în special de eTwinning, fiindcă e dragoste mai veche, dar la fel și de Erasmus.

Datorită activității în cadrul proiectelor eTwinning am obținut de-a lungul timpului certificate de calitate naționale și europene, care reprezintă recunoaștere clară în eTwinning și titluri de Școală eTwinning, singurele școli din județ primele cu aceste titluri. Am primit premii eTwinning,  am realizat webinarii și cursuri online eTwinning, simpozion, publicații eTwinning. Erasmus+ reprezintă proiecte cu finanțare europeană și multă implicare.

Ne bucurăm să reprezentăm cu cinste județul Alba pe harta Ambasadorilor eTwinning și la fel pe harta Ambasadorilor pentru Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate (ANPCDEFP)”, ne-a mărturisit Nicoletta Huștiuc, prof. la Școala Gimnazială nr.3 din Cugir, ambasador eTwinning.

Potrivit profesoarei, rețeaua de ambasadori eTwinning a avut dedicate 2 zile, la fel și rețeaua de ambasadori Erasmus, constituită la recomandarea Comisiei Europene.

După cum susține Nicoletta Huștiuc, în cadrul acestor activități ca ambasadori eTwinning s-au dezbătut propuneri de viitoare cursuri, având în vedere faptul că platforma ESEP este nouă, urmând a se desfășura noile proiecte.

În cadrul activității comune a ambasadorilor eTwinning și Erasmus s-au dezbătut probleme de identitate vizuală, termeni comuni sau nu, termeni speciali, apoi în ultima zi a întâlnirii ambasadorilor Erasmus și Corpul European de Solidaritate (ESC) am lucrat pe grupe la buna desfășurare și proiectare a viitoarelor activități, crearea de grupuri, vizibilitate pe Twitter, Facebook, Instagram și TikTok, am dat interviuri în calitate de ambasadori.

Activitatea de networking  ne-a adus împreună cu vechi sau noi prietenii eTwinning, Erasmus+, descoperind câte o bucurie în fiecare dintre noi

Nu au lipsit bineînțeles minunatele sesiuni foto, scurtele și binevenitele pauze de socializare, în urma cărora am realizat cât de multe avem în comun noi, ambasadorii, profesori, oameni devotați, dedicați lucrului bine făcut.

Nu a lipsit seara culturală, vizionând cu nespusă emoție piesa ,,Mamaʻʻ, de Marta Barcelo, în regia Marianei Cămărășan, jucat de actrițele Cendana Trifan și Diana Lazăr.

Mulțumim pe această cale echipei NSO România, eTwinning, Mirela Alexandru, Alexandra Aramă și Ilenei Racoviceanu, de la comunicare, ANPCDEFP, pentru minunatele momente petrecute împreună. Calitate mai presus de toate!”, a ținut să precizeze Nicoletta Huștiuc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

A fost aprobată reţeaua unităților de învăţământ de pe raza oraşului Cugir, pentru anul școlar 2025-2026

cugirinfo.ro

Publicat

în

În baza avizului ISJ Alba, Consiliul Local Cugir a avizat organizarea Reţelei şcolare a unităților de învăţământ preuniversitar şi particular de pe raza oraşului Cugir pentru anul şcolar 2025-2026.

Conform Legii învățământului preuniversitar rezultă că unitățile de învățământ de stat au personalitate juridică, dacă se organizează și funcționează, după caz, astfel: cu minimum 300 de elevi, preșcolari și/sau antepreșcolari; cu minimum 140 de preșcolari și/sau antepreșcolari; cu minimum 120 de antepreșcolari; cu minimum 80 de elevi, în cazul unităților de învățământ liceal tehnologic care școlarizează exclusiv în sistem dual;cu minimum 50 de elevi sau minimum 50 de elevi și/sau preșcolari, în cazul unităților de învățământ special; cu minimum 100 de elevi.

Pentru Cugir a fost aprobată următoarea structură:

Colegiul Național „David Prodan” Cugir; Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir – Structură arondată: Școala Profesională Cugir.

Şcoala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir – Structuri arondate: Grădinița „Piticot” , Grădinița Nr. 1, Școala Primară Mugești.

Școala Gimnazială „Singidava” Cugir: Structuri arondate: Grădinița „Prichindel”, Grădinița „Voinicel”, Creșa „Voinicel”.

Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir: Structuri arondate: – Şcoala „Ioan Mihu” Vinerea, Grădinița cu Program Prelungit Vinerea, Creșa „Kunterbunt”,  Grădinița „Kunterbunt”

Unități de învățământ particular: Școala Postliceală Med – Farm „Speranța” Cugir: Învățământ particular autorizat – filială a Fundației Rad Med Farm „Speranța” – Corunca Tg. Mureș.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Locul I pentru „IDeaL ELECTRONICS” – echipa de robotică a orașului Cugir, la Concursul HEART OF TRANSYLVANIA

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 11 ianuarie 2025 s-a desfășurat meetul oficial de robotică HEART OF TRANSYLVANIA, organizat de către echipa de robotică Alphatronic Robotics , la Transylvania College/The Cambridge International School în Cluj, eveniment inclus în Programul Național de Educație STEM și antreprenoriat în robotică, First Tech Challenge România.

Echipa de robotică a orașului Cugir, „IDeaL ELECTRONICS”, a participat alături de alte 14 echipe din zona Transilvaniei la un concurs ce a implicat pe lângă Știință, Tehnologie și Educație, muncă în echipă, implicare și mai ales pasiune.

La sfârșitul zilei de concurs, „IDeaL ELECTRONICS” s-a clasat pe locul I, podiumul fiind completat de echipa Rubix Blaj și Alphatronic Robotics Cluj.

Felicitări membrilor echipei participante:Bulzan Briana, Dima Dan, Grosu Ioana, Molodeț Daniel, Mureșan Andrada, Negru Tudor, Oprea Cristian, Popescu David, Străjan Alexandru, Vulcu Răzvan și celor trei mentori: Dache Liliana, Ion Nicu , Toma Florin.

Sincere mulțumiri sponsorilor care au făcut posibil ca acest lucru să se întâmple:

Star Assembly & Star Transmission, Eurotec Product SRL, Univers Construct Electric SRL, Atelier Archivox SRL și Primăria orașului Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Grant de aproape 1,5 milioane lei pentru reducerea abandonului școlar în Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luna decembrie 2024 a adus pentru Școala Gimnazială „Singidava” Cugir,un nou proiect cu finanțare nerambursabilă „Împreună învățăm să reușim”, demers care face parte din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

Suma grantului este de 1.484.370,00 lei și sume aferente TVA 282.030,00 lei pentru perioada de implementare 28.11.2024 – 30.06.2026. Grupul țintă îl reprezintă 180 de elevi de gimnaziu ai școlii. Prin acest proiect se va oferi elevilor posibilitatea de a beneficia de ore remediale, la matematică, limba română și limba engleză, susținute de către cadrele didactice din cadrul școlii.

Aceste activități vor fi organizate după un program stabilit de către echipa managerială a proiectului. Potrivit conducerii instituției, este o activitate prin care se oferă elevilor din grupul țintă un ajutor concret și necesar pentru frecventarea școlii: cărți (lecturi școlare, ficțiune generală, non-ficțiune, auxiliare școlare, dicționare, atlase), produse necesare studiului, cum ar fi caiete, penare, instrumente de scris etc.

Tot în acest cadru se vor organiza competiții sportive și de dans la care se dorește participarea tuturor elevilor de gimnaziu din școală. Activitățile sportive vor include diverse jocuri și competiții adaptate vârstei și nivelului de pregătire al elevilor, având scopul de a încuraja spiritul de echipă, fair-play-ul și perseverența. În paralel, activitățile de dans vor oferi elevilor oportunitatea de a explora expresivitatea artistică.

De asemenea, va avea loc dotarea centrului de Documentare si Informare cu echipamente IT și cu tehnologie digitală după cum urmează: cromebooks, stații de încărcare mobile, sistem de supraveghere audio-video, abonamente la biblioteca digital.Rezultatele așteptate: 100 de elevi de gimnaziu participanți la program de pregătire suplimentară; – 100 de elevi de gimnaziu beneficiari de consiliere și orientare profesională; – Rata de abandon a elevilor din anii terminali scăzută cu 1%; – Rata de absolvire a școlii crescută cu 1% ; – Rata de participare la Evaluare națională crescuta cu 1,5% si promovarea examenului crescuta cu 1,00% – 10% dintre părinți informați despre activitățile proiectului și despre situația școlară a elevilor.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir