Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Reprezentantele Județului Alba au participat la Conferința Națională a Ambasadorilor eTwinning și Erasmus, de la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, la Sibiu, ambasadorii eTwinning și Erasmus s-au întâlnit la evenimentul național dedicat lor, așteptat de atâta timp. O interesantă reuniune la care, din Jud. Alba, au luat parte  profesoarele Nicoletta Huștiuc, Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir și Corina Voicu, Liceul Tehnologic Aiud.

Este cunoscut faptul că eTwinning promovează colaborarea virtuală în proiecte europene  fără finanțare, însă plusul de valoare ca urmare a participării în aceste proiecte este implicit mai mare decât valoarea financiară, fără de care mulți nu mai fac mare lucru în zilele noastre.

Pentru cine nu știe eTwinning înseamnă colaborare, cooperare, prietenie și recunoașterea corectă a meritelor.

„Din categoria acestor ambasadori facem parte și noi deoarece vrem să știe toți, este activitate de voluntariat, neremunerată, însă suntem iremediabil îndrăgostite, în special de eTwinning, fiindcă e dragoste mai veche, dar la fel și de Erasmus.

Datorită activității în cadrul proiectelor eTwinning am obținut de-a lungul timpului certificate de calitate naționale și europene, care reprezintă recunoaștere clară în eTwinning și titluri de Școală eTwinning, singurele școli din județ primele cu aceste titluri. Am primit premii eTwinning,  am realizat webinarii și cursuri online eTwinning, simpozion, publicații eTwinning. Erasmus+ reprezintă proiecte cu finanțare europeană și multă implicare.

Ne bucurăm să reprezentăm cu cinste județul Alba pe harta Ambasadorilor eTwinning și la fel pe harta Ambasadorilor pentru Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate (ANPCDEFP)”, ne-a mărturisit Nicoletta Huștiuc, prof. la Școala Gimnazială nr.3 din Cugir, ambasador eTwinning.

Potrivit profesoarei, rețeaua de ambasadori eTwinning a avut dedicate 2 zile, la fel și rețeaua de ambasadori Erasmus, constituită la recomandarea Comisiei Europene.

După cum susține Nicoletta Huștiuc, în cadrul acestor activități ca ambasadori eTwinning s-au dezbătut propuneri de viitoare cursuri, având în vedere faptul că platforma ESEP este nouă, urmând a se desfășura noile proiecte.

În cadrul activității comune a ambasadorilor eTwinning și Erasmus s-au dezbătut probleme de identitate vizuală, termeni comuni sau nu, termeni speciali, apoi în ultima zi a întâlnirii ambasadorilor Erasmus și Corpul European de Solidaritate (ESC) am lucrat pe grupe la buna desfășurare și proiectare a viitoarelor activități, crearea de grupuri, vizibilitate pe Twitter, Facebook, Instagram și TikTok, am dat interviuri în calitate de ambasadori.

Activitatea de networking  ne-a adus împreună cu vechi sau noi prietenii eTwinning, Erasmus+, descoperind câte o bucurie în fiecare dintre noi

Nu au lipsit bineînțeles minunatele sesiuni foto, scurtele și binevenitele pauze de socializare, în urma cărora am realizat cât de multe avem în comun noi, ambasadorii, profesori, oameni devotați, dedicați lucrului bine făcut.

Nu a lipsit seara culturală, vizionând cu nespusă emoție piesa ,,Mamaʻʻ, de Marta Barcelo, în regia Marianei Cămărășan, jucat de actrițele Cendana Trifan și Diana Lazăr.

Mulțumim pe această cale echipei NSO România, eTwinning, Mirela Alexandru, Alexandra Aramă și Ilenei Racoviceanu, de la comunicare, ANPCDEFP, pentru minunatele momente petrecute împreună. Calitate mai presus de toate!”, a ținut să precizeze Nicoletta Huștiuc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir