cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Reparaţiile la podul din faţa U.M. Cugir, sistate temporar în favoarea unui drum de acces spre Bucuru

Reparaţiile la podul din faţa U.M. Cugir, sistate temporar în favoarea unui drum de acces spre Bucuru

Publicat în 30.03.2015 la ora 10:30

drumMai mulţi salariaţi de la SC Uzina Mecanică Cugir ne-au adresat rugămintea ca prin intermediul Ziarului Unirea să-i informăm în legătură cu situaţia în care se află lucrarea din cadrul şantierului deschis în faţa societăţii de armament şi muniţie în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

Ei au insistat să facem public faptul că, de câteva luni, o firmă care execută lucrări de reabilitare şi modernizare a unor străzi din Cugir şi Vinerea a demarat o acţiune de reparaţii şi la podul situat în faţa U.M. Cugir de pe strada 21 Decembrie 1989. Nimic rău în asta, mai ales că podul ar fi ieşit din garanţie (potrivit directorului general al UMC, Romulus Micu) şi era obligatorie această intervenţie. Ce-i deranjează pe salariaţi este că, de mai bine de o lună, firma a abandonat lucrarea, după ce în prealabil a spart betonul de pe trotuarul care duce spre incinta societăţii, iar locul afectat reparaţiilor a fost izolat cu o prelată care poartă însemnele constructorului. Un spaţiu care, potrivit salariaţilor, foloseşte acum doar ca parcare pentru utilajele firmei. “Nemulţumirea noastră este din cauza faptului că aleile care conduc spre incinta fabricii au fost decopertate, iar când plouă, calci, oricât te-ai feri, în bălţile pline de apă şi noroi. Şi mai este un lucru. Spaţiile din faţa unei unităţi de ţinuta U.M. Cugir ar trebui să fie pline cu flori şi vegetaţie, pentru că acestea reprezintă, la urma urmei, cartea de vizită a oricărui gospodar. Or, în condiţiile în care lucrările de reparaţii se vor prelungi până la iarnă, cu siguranţă o să înfruntăm nepăsarea celor care au misiunea să nu accepte lucrurile prost făcute’’, ne-a transmis un grup de angajaţi ai uzinei. “Lucrările la podul situat pe strada 21 Decembrie 1989, în faţa U.M. Cugir, sunt executate în baza unui proiect cu finanţare europeană”, transmite Primăria Cugir. “Este vorba de «Reabilitarea şi modernizarea reţelei de străzi: 1 Mai, Mihai Viteazu, Avram Iancu, Vasile Alecsandri, 21 Decembrie 1989, Râul Mic şi Eroilor – Vinerea, Oraşul Cugir, judeţul Alba». Pe lângă modernizarea străzilor nominalizate, tot în baza proiectului sunt efectuate şi lucrări pentru refacerea parţială a podului situat pe strada 21 Decembrie 1989, precum şi lucrări de construire a unui pod nou peste Râul Mic, pentru a facilita accesul în localitatea Bucuru. În ultimele două săptămâni, constructorul a sistat lucrările la primul obiectiv, lucrând cu prioritate la podul de acces în localitatea aflată în zona de munte a Cugirului. Menţionăm că pe parcursul acestor două săptămâni, lucrarea a fost semnalizată corespunzător, constructorul asigurându-se totodată că nu este blocat accesul în uzină al angajaţilor şi al autovehiculelor. Lucrările urmează să fie reluate în perioada imediat următoare, constructorul aflându-se în grafic în ceea ce priveşte termenul de execuţie.”

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 498 ori

5.0
01

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.