Rămâi conectat

Sport

Remiză justă în derby „de Alba”: Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

“Roș-albaștrii” conduși de Lucian Itu au remizat în derby “de Alba”, 1-1 (1-0), în deplasare, cu Unirea Alba Iulia, goluri marcate de Frăsineanu (25), respectiv Șuteu (90).

O întâlnire a orgoliilor, cu două reprize diametral opuse, primul mitan fiind dominat de uniriști care au marcat și au mai ratat două bune situații de majorare a avantajului. Intrarea antrenorului Lucian Itu a revitalizat gruparea de sub Drăgana, ce a fost mult mai periculoasă: gol Lang (56) – anulat pentru fault în atac (faza litigioasă, ce a stârnit proteste) și bară a atacantului… Lucian Itu (58), controlând ostilitățile și, firesc oaspeții au reușit să egaleze prin veteranul Șuteu, în minutul 90

Unirea Alba Iulia a înregistrat cel de-al treilea egal consecutiv, iar “roș-albaștrii” au scos un punct de moral, punând punct perioadei de sterilitate ofensivă, după 385 de minute, autor fiind același Șuteu, ca la Galda de Jos, mijlocașul veteran fiind gogheter, cu două reușite!

• Mihai Manea, antrenor Unirea Alba Iulia: „Inexplicabilă căderea din actul secund”

La modul cum s-au derulat lucrurile în repriza a doua, am câștigat un punct. Inexplicabil ce s-a întâmplat, am căzut din toate punctele de vedere„, a menționat antrenorul Mihai Manea, care nu s-a putut baza pe Mardare, Bârdea, Mateș și Guț, în vreme ce de la vizitatori a absentat, tot din motive medical, Coltor.

• 1-0, MIN. 25: lansat în adâncime, FRĂSINEANU, în duel cu Șt. Radu, a lobat peste Gorea, de la marginea careului

• 1-1, MIN. 90: ȘUTEU a egalat cu campul, din 7 metri, după un corner executat de Vitinha

La cugirenii a intrat la pauză antrenorul L. itu, oaspeții avâd prima ocazie a actului secund prin Șaucă (52) – șul alături din 14 metri. Oaspeții sunt mult mai periculoși, Itu (58) – a reluat din cădere, în transversală, la pasa lui P. Păcurar. Șuteu (75) a tras din careul mic, peste, la diagonala lui Șaucă. O nouă ocazie mare de egalare, Lang (77) reluare din 7 metri, alături, cu capul, după un corner. Replică Tat (78) – șut de la 20 de metri reținut de Gorea. Gazdele solicită penalty la un duel Vitinha – Mazilu (79). I. Neag (87) a încercat un gol de generic, o lovitură liberă de la 40 de metri, mingea câzind pe plasă

• Proteste cugirene la golul lui Lang, anulat

Lang (56) a marcat cu capul, la lovitura liberă executată de P. Păcurar, însă centralul a anulat reușita cugireană, pe motiv de fault în atac, la R. Ivan. O fază litigioasă, ce a strârnit protestele vehenemnte ale oaspeților, în frunte cu Lucian Itu, care a fost avertizat

În tribune sunt în jur de 600 de spectatori, gazdele fiind încurajate de o micuță galerie. Primul sfert de oră a fost unul echilibrat, nicio formație neriscând. În minutul 20, cugirenii înscriu prin Șaucă, însă golul este anulat pentru ofsaid. Șt. Radu a părăsit terenul, accidentat, o oportunitate uniristă fiind șutul lui Frăsineanu (35), puin pe lângă bara dreaptă. I. Neag (37) a reluat cu capul peste, la centrarea lui Selagea. Alte două ocazii mare ale gazdelor: cap Mărgărit (43) – scoate de sub bară Gorea, respectiv Al. Giurgiu (44) – blocat la 7 metri de Dohotariu.

Au evoluat echipele:

Unirea: Angeru – F. Morar, R. Ivan, I. Neag, Al. Giurgiu – Tat (87, R. Avram), Al. Petresc – Fetița (66, Mazilu), Selagea, Frăsineanu(89, Joldeș) – Mărgărit (75, An. David); rezerve Sporea, Zsigmond, Ad. Matei. Antrenori Mihai Manea, George Țălnar.

Metalurgistul: Gorea – Bold, Dohotariu, Șt. Radu (31, Lang), Vitinha – Șaucă, I. Grozav, M. Neagu (65, Șuteu), Davidaș (46, Itu) – P. Păcurar – Dicu; rezerve R. Anton, L. Contra, Baratky, C. Denis. Antrenor Lucian Itu.

Avertismente: F. Morar (55), Al. Giurgiu (59), Frăsineanu (89)/ Itu (56), Vitinha (65)

Arbitri Oct. Ciucanu (Brașov), G. Boncz (Făgăraș), Cl. Osmache (Brașov) Observatori M. Bordean (Sibiu), D. Cioloboc (Tg. Mureș)


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Vasile Hârjoc, două locuri întâi la Campionatul Național INDOOR pentru categoria Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

În zilele de 2 și 3 martie 2024, în sala de atletism Sotter din București, a avut loc Campionatul Național Indoor pentru categoria Masters.

Au participat sportivi din toată țara, la masculin și feminin cu vârste cuprinse între 35 și 95 de ani.

Judetul Alba a fost reprezentat de sportivii:

– Ilie Cioca, categ.+ 75, C.S.M.Unirea Alba Iulia, proba 1.500 m – timpul obținut 06 min. 40 sec – locul 1 și proba 800 m – timpul 03 min 58 sec. – locul 1.
– Vasile Hârjoc – categ.+70 de la C.S. „Metalurgistul” Cugir – (antrenor profesor Gheorghe ) – proba 1.500m – timpul 06 min 03 sec – locul 1 și proba de 3000 m – timpul 12 min 35 sec locul 1.
– Ovidiu Hulea – categ. +55 – de la C.S.M.Unirea Alba Iulia – proba săritură în lungime – 05,11m – locul 1; proba 60 m,timpul 08 sec. 56 sutimi – locul 1si proba200 m – timpul 28 sec. 59 sutimi – locul 1.
– Racz Endre categ.+50, de la C.S.M.Unirea Alba Iulia – proba săritură în lungime – 4, 07 m – locul 1. – Aurelian Zagrean categ. +45 – de la C.S. Mica Roma Blaj – proba 3000 m, timpul 10 min. 43 sec. locul 5.

Sportivii au fost premiați cu diplome,medalii și tricouri de campioni naționali.

Atleții au adus multumiri cluburilor pentru susținere.

În perioada 16 – 23 martie 2024, atleții Aurelian Zagrean și Vasile Harjoc vor reprezenta România la C.E. de Atletism Indor de la Torun Polonia în probele de 3000 m, 6000 m cros și Maraton (42,195 km).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albastrii”, victorie la scor de maidan, înainte de reluarea Ligii a 3-a: Metalurgistul Cugir – Dacia Orăștie 9-0 (4-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reușit o victorie netă cu Dacia Orăștie, 9-0 (4-0) înaintea debutului oficial, peste o săptămână urmând duelul cu conjudețeana Industria Galda de Jos, în etapa a XVI-a din eșalonul terț.

Metalurgistul Cugir a încheiat seria jocurilor de verificare cu o victorie netă, 9-0 (4-0), cu Dacia Orăștie (Liga 4, Hunedoara), goluri marcate de Bura – triplă, Cocan – dublă, Ad. Coman – dublă, Raica și Onaci.

„Roș-albaștrii” au susținut 5 meciuri amicale în această iarnă, realizând 5 succese (4-0 cu Performanța Ighiu, 3-2 cu CSU Alba Iulia, 3-1 cu ACS Mediaș, 6-0 cu CIL Blaj și 9-0 cu Dacia Orăștie) și o înfrângere (1-3 cu CIL Blaj). Prima confruntare oficială va fi vineri, 8 martie, derby „de Alba”, cu Industria Galda de Jos, pe teren propriu.

Nu au evoluat Herlea, Șuteu, Cârloanță și Vl. Popa.

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenul cugirean Robert Paștiu, între primii 5 la turneul „Break Tennis”, desfășurat la Constanța

cugirinfo.ro

Publicat

în

În weekendul 23 și 25 februarie 2024, a avut loc în municipiul Cosntanța, turneul de juniori „Break Tennis”, de nivel GOLD, competiție în cadrul Campionatului Național „Tennis 10”, eveniment la care au participat peste 50 sportivi cu vârste cuprinse între 7-14 ani, din România, Replubica Moldova, Ucraina și Rusia.

Robert Paștiu (Roberto) în vârstă de 7 ani, sportiv legitimat la clubul Metalurgistul Cugir, a fost singurul reprezentant al județului Alba la competiția de la malul mării, acesta participând la categoria de vârstă 7-9 ani.

El s-a clasat pe locul 2 în faza grupelor, obținând în această fază a competiției 4 victorii, situându-se pe locul 5 în clasamentul general al întrecerii.

Următorul turneu la care va participa Robert Paștiu va fi Cupa „Marc Tenis” care va avea loc într-un viitor apropiat în municipiul Cluj-Napoca.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir